Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

29. 05. 2017. 16:45   >>  16:18 8

AMERIČKI SENATOR

CG inspiracija za druge

Crna Gora je primjer i inspiracija za druge države, kazao je američki senator Ron Džonson na sastanku sa premijerom Duškom Markovićem, i čestitao na postignutim rezultatima, pokazanoj hrabrosti i liderstvu.

 

Osvrćući se na predstojeću formalizaciju punopravnog članstva Crne Gore u NATO, Marković je kazao da taj cilj ne bi bilo moguće postići bez snažne podrške SAD-a – kako političke tako i pomoći u jačanju demokratije i institucija.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz Vlade, zajednički konstatovan značaj vladavine prava za povoljan biznis ambijent i dolazak američkih investitora u Crnu Goru.

"Informišući sagovornika o povećanom interesovanju za ulaganja u našu državu,  Marković je ukazao na oblasti turizma, energetike, poljoprivrede i infrastrukture i naveo da je fokus Vlade na ekonomskom razvoju, kreiranju novih radnih mjesta i boljeg životnog standarda građana", navodi se u saopštenju.

Marković je, kako se dodaje, istakao spremnost Crne Gore da odgovori svim zadacima koji proističu iz članstva u Alijansi i naveo da je namjera da do 2024. godine ostvarimo zadatak – izdvajanja za odbranu u iznosu od 2 odsto BDP-a. To, kako je istakao premijer, nije trošak već ulaganje u sigurnost i u budućnost.

"Na sastanku je bilo riječi i o uplitanje treće strane u unutrašnja pitanja država Zapadnog Balkana, a Marković je istakao značaj snažnog prisustva SAD-a u Evropi a samim tim i u regionu", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније