Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

28. 05. 2017. 13:18 >> 12:54
2

ABAZOVIĆ U DANILOVGRADU

Retorika Ure nije svađalačka

Retorika pokreta Ura nije svađalačka i senzacionalistička, već konkretna i argumentovana, ocijenio je lider Dritan Abazović.

 

On je na predstavljlanju stranačkog kadra u Danilovgradu iskazao zadovoljstvo radom tog odbora, kao i zahvalnost svim dosadašnjim i budućim članovima što do promjena, slobode i demokratije biraju teži put.

"Ukazali ste nam da na svakom putu postoje nizbrdice i uzbrdice. Na žalost ukupnog crnogorskog stanovništva, te nizbrdice smo doktorirali. Sada je konačno vrijeme da zajedničkim snagama krenemo naprijed – ka promjenama, ekonomskom razvoju i građanskom društvu", rekao je Abazović.

On je rekao da u pokretu Ura ne leži sva pamet ovog svijeta, ali da su svjesni da imaju "sjajne ljude, pošten i obrazovan kadar, koji može ponuditi mnogo Crnoj Gori".

Inače, sinoć je u prisustvu preko 60 delegata izabran novi sastav danilovgradskog odbora Građanskog pokreta URA. Za predsjednika odbora izabran je Aleksandar Aco Šaranović, dok su potpredsjednici odbora Miladin Miko Simonović, odbornica Nada Ćeranić i Milivoje Mićo Jovović.

Za članove odbora danilovgradske opštine izabrani su Ranko Vuković, dr Miodrag Caro Pavličić, Olivera Čukić, Miroslav Miro Mališić, Draško Brajović, Slobodan Bobo Trebješanin, Radomir Njaka Prelević, Novak Nikolić, Zoran Braletić i Igor Vuković.

Novoizabrani predsjednik odbora Aco Šaranović istakao je da "zvanični statistički podaci predstavljaju najbolji pokazatelj pravog stanja u danilovgradskoj opštini i u Bjelopavlićima".

"U Danilovgradu živi više penzionera (oko 3.500), nego radnika (oko 3.400), dok je prosječna penzija za čak tridesetak eura ispod državnog prosjeka. Sa druge strane, prosječna zarada radnika u Danilovgradu iznosi oko 390 eura, šta je za skoro devedeset eura manje od prosjeka na državnom nivou. Odnosno, većina sadašnjih radnih mjesta u našoj opštini odnosi se na ona slabije plaćena", ukazao je Šaranović.

On je naveo da će se, zbog takvog stanja, URA snažno zalagati za "stvaranje efikasne i stručne lokalne uprave, proširivanje podsticajnih mjera i korišćenje velikih potencijala na seoskom području – kroz izgradnju potrebne infrastrukture, izradu urbanističkih planova i kvalitetnu promociju".

"Urbanističkim planovima je potrebno pokriti zone uz novi magistralni put, kao i uz stari put preko Spuža, kako bi se predvidjele lokacije za razvoj proizvodnje, prerade i drugih oblika preduzetništva. Takođe, kvalitetne razvojne urbanističke planove potrebno je uraditi i za izletničko naselje Studeno, gdje bi trebalo omogućiti izgradnju sportskih terena i objekata, kao i hotela, kako bi ovo mjesto postalo centar sportskog turizma – jer ima idealne uslove za to", istakao je Šaranović.

Šaranović je zaključio da "URA ima jedan cilj – a to je drugačija, modernija, bogatija i slobodnija Crna Gora u Evropi, ali da uslov za ostvarenje tog cilja jeste – smjena korumpirane i neodgovorne vlasti".

Lokalnoj konvenciji prisutvovali su predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, potpredsjednici Miloš Konatar i Neđeljko Rudović, kao i šef medijskog tima Luka Rakčević.


Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније