Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Antena M, Objavio: I. P. ]

28. 05. 2017. 07:43   >>  07:53 12

KNEŽEVIĆ O KANDIDATURI

Bečić ne može na crtu Đukanoviću

Funkcioner DF-a Milan Knežević kazao je da ne bi bio pametan potez ako bi se lider Demokrata, Aleksa Bečić, kandidovao na predstojećim predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, planiranim za proljeće naredne godine.

 

"Smatram da to ne bi bio pametan potez, ako želimo da pobijedimo Đukanovića. Smatram da bi to trebalo da bude vanstranačka ličnost i da se opozicija ujedini oko toga. Ne želim da bude bilo kakvih licitiranja, ali mogu da kažem da to nije Momir Bulatović", rekao je Knežević u emisiji Živa istina.

On je saopštio da je u poslednjih šest mjeseci, gotovo jednom mjesečno odlazio u Rusiju.

Prethodne nedjelje Knežević i Andrija Mandić sastali su se sa zamjenikom generalnog sekretara Jedinstvene Rusije, Sergejem Željeznjakom, nakon čega su istakli da su postigli saglasnost u vezi sa idejom da samo vanstranačka ličnost iza koje bi stala cijela opozicija ima mogućnost da na sljedećim izborima pobijedi Mila Đukanovića.

"Imamo iskustvo iz 2013. kada je to bio Miodrag Lekić kao vanstranačka ličnost i koji je pobijedio na tim izborima. To je bilo dobro iskustvo, jer smatramo da je tada pobijedio Lekić, iako nažalost čini mi se tada nije postojala neka velika energija ni kod opozicije, ni kod Lekića da brani svoju pobjedu i svi znamo kako se to završilo. Uvjeren sam da će taj novi kandidat opozicije i ta vanstranačka ličnost biti spremna da se mnogo energičnije suprotstavi zloupotrebama", rekao je Knežević.

Kazao je da je DF spreman da predloži svog kandidata i kako navodi spremni su da u vezi sa tim razgovaraju sa kolegama iz opozicije.

"DF smatra da bi opozicija mogla da pobijedi Mila Đukanovića, pošto je sasvim izvjesno da će se on kandidovati jer u DPS-u ne postoji ličnost koja bi mogla da iznese taj teret. Ime kandidata sad nemamo jer smatramo da treba prvo da razgovaramo sa kolegama iz opozicije", rekao je on.

Govoreći o povratku DF-a u Skupštinu Crne Gore, on je rekao da DF podržava bojkot Parlamenta.

"Ali moram da primjetim da je SDP prva prekinula bojkot i dogovor opozicije. Mi pozivamo opoziciju na dogovor i da uprkos ovim razlikama koje su evidentne, ali koje nijesu nepomirljive, pokušamo da organizujemo proteste za prijevremene izbore. Mislim da je jesen neki krajnji rok, a nakon toga će Predsjedništvo DF-a sigurno donositi neke odluke ukoliko ostatak opozicije ne bude spreman da razgovara sa nama", kazao je on.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније