Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

27. 05. 2017. 17:30   >>  17:09 2

VUČUROVIĆ OCIJENIO

"Predsjednički izbori ispit za opoziciju"

Predsjednički izbori biće veliki ispit, prvenstveno za opoziciju, ocijenio je poslanik Demokratskog fronta (DF), Jovan Vučurović, i dodao da je uvjeren da će ostatak opozicije podržati nestranačku ličnost koju će predložiti taj politički savez.

"Biće to veliki ispit koliko smo spremni da zbog interesa građana po strani ostavimo sujete i razmirice", kazao je Vučurović agenciji MINA.

On je rekao da će DF, kao ubjedljivo najjača i najorganizovanija politička snaga u opoziciji, kao i do sada dati svoj doprinos saradnji unutar opozicije.

"Iako se dešavalo više puta da naše inicijative i predlozi naiđu na zid ćutanja kod ostatka opozicije, koji u kontinuitetu nema bilo kakvu akciju", kazao je Vučurović.

Prema njegovim riječima, predsjednički izbori su prilika da se ta saradnja unaprijedi, i da opozicija pokaže ozbiljnost, odgovornost i odlučnost da njen kandidat pobijedi kandidata Demokratske partije socijalista (DPS).

"Ako smo neku pouku izvukli iz prošlosti, to je činjenica da kandidata DPS-a može pobijediti jedino zajednički nestranački kandidat opozicije, i DF je zainteresovan za takvo rešenje, a ako neko u ostatku opozicije ima neko drugo neka ga učini javnim kao što mi to radimo, pa će sud javnosti svakome odrediti snagu predloga", kazao je Vučurović.

Kako je naveo, ne treba biti previše involviran u politiku da bi se shvatilo da stranački kandidati ne mogu ostvariti uspjeh, i da bi ta opcija samo dovela do nesporazuma unutar same opozicije.

"DF, kao najjači u opoziciji, ima posebnu odgovornost, i mi ćemo predložiti nestranačku ličnost i sigurni smo da će je ostatak opozicije snažno podržati", rekao je Vučurović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније