Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

27. 05. 2017. 14:11   >>  14:12 5

GOTEMELER OCIJENILA

CG zaslužila članstvo u NATO

Zamjenica generalnog sekretara NATO-a Rouz Gotemeler (Rose Goottemoeller) ocijenila je da je Crna Gora u potpunosti zaslužila da postane članica NATO saveza.

Ona je u toku panela "NATO adapting to future challenges" na GLOBSEC-u u Bratislavi, pohvalila Crnu Goru i rezultate koje je naša zemlja napravila na svom integracionom putu, konstatujući da je u potpunosti zaslužila da bude članica NATO-a.

"U četvrtak je Crna Gora pozdravljena kao saveznica koja ulazi u NATO. Još uvjek ne možemo podići njenu zastavu, ali je pozdravljena kao saveznica. Premijer Duško Marković se po prvi put obratio šefovima država i vlada na sastanku lidera i bio je pozdravljen dva puta spontanom erupcijom aplauza, jednom tokom ceremonije i drugi put kada smo ga čuli za tim stolom. Svi su ga lideri pozdravili veoma jakim aplauzom. I želim to da podvučem, jer je ova zemlja zaista, zaista podigla težak teret. Imali su veoma ozbiljne i teške probleme sa korupcijom, imali su program reformi sa ciljem da budu spremni za članstvo u NATO, oni su to učinili, i onda dolazeći do cilja, gotovo krajem dana prošle jeseni došlo je do ozbiljnog pokušaja da se cijeli taj proces izbaci iz kolosjeka. Dakle, ova zemlja je učinila toliko toga da bi zaslužila članstvo u NATO", kazala je Gotemeler.

Ona je dodala da je ovo istorijski trenutak za sve i zamolila članice NATO-a da 7. juna proslave crnogorsko učlanjenje jer to je, kako je rekla, veliki dan i za Alijansu.

"Tako da samo želim da poručim publici – nadam se da kada se 7. juna njihova zastava podigne u NATO-u, oni će nam pomoći da slavimo. To je istorijski trenutak. Zaista jeste", poručila je ona.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније