Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

25. 05. 2017. 14:40 >> 14:15
1

VUJANOVIĆ S AMBASADORIMA

CG doprinosi stabilnosti regiona

Crna Gora doprinosi stabilnosti cijelog regiona, ocijenila je ambasadorka Ujedinjenog kraljevstva Alison Kemp na sastanku s predsjednikom naše zemlje Filipom Vujanovićem.

Vujanović je ukazao je na otvoren širok prostor za  unapređenje odnosa dvije zemlje u sferi ekonomije. 

"Predsjednik je saopštio da Crna Gora dijeli bol Ujedinjenog Kraljevstva zbog nevinih žrtava terorističkog napada u Mančesteru, koji poziva ukupnu međunarodnu zajednicu na punu mobilnost u borbi protiv terorizma", saopšteno je iz kabineta Vujanovića.

Kemp je iskazala je zadovoljstvo da predaje akreditive u danu koji je za Crnu Goru od posebnog značaja u NATO integracijama.

Potrebna ugovorna baza s Indijom

Vujanović se danas sastao i sa novoimenovanom ambasadorkom Indije Renu Pal, ocijenivši odnose dvije zemlje prijateljskim, ali nedovoljno afirmisanim na planu ekonomske saradnje.

"Ukazao je na potrebu kompletiranja ugovorne baze koja bi regulisala i podsticala ukupnu saradnju. Iskazao je zadovoljstvo saradnjuom u sferi kulture uz očekivanje da će se ona nastaviti i obogatiti", istakli su iz kabineta predsjednika.

Ambasadorka Pal saglasila se sa ocjenom državnih odnosa, saopštavajući da će njena diplomatska misija biti posvećena konkretnim projektima u oblasti ekonomije i kulture. Posebno je ocijenila vrijednom šansu saradnje u oblasti turizma za čiji bi dalji razvoj bilo neophodno uspostavljanje sezonske avio linije uz pojačane promocije turističkih i vrijednosti kulture obije države.

Odlična saradnja S Letonijom

Vujanović je primio i akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Letonije Vilmars Heninša.



"Predsjednik je iskazao visoko poštovanje za kontinuiranu podršku Letonije evropskim i evroatlanskim integracijama Crne Gore. Ocijenjujući bilateralne odnose odličnim, naglasio je da postoji širok prostor daljeg unapređenja saradnje, naročito u oblasti ekonomije", istakli su iz kabineta Vujanovića.

Hamiš je naglasio da će u vršenju svoje diplomatske misije u Crnoj Gori biti posvećen unapređenju saradnje između dvije države i ukazao da će NATO članstvo doprinijeti ekonomskom razvoju odnosa dvije države i ubrzati evropske integracije Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније