Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj. [ Mina ]

25. 05. 2017. 12:41 >> 19:39
39

VUJOVIĆ SMATRA

Ostavka Milića dobra vijest za SNP

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP), Srđan Milić, podnio je danas ostavku na tu funkciju. Analitičar Zlatko Vujović za TVCG kaže da je odlazak Milića bio neminovan, ali i da je pitanje da li je ta odluka kasno donijeta.

„Obavještavam javnost da podnosim ostavku na mjesto predsjednika SNP-a, kako bi se, u najskorije vrijeme, zakazala nova 25. sjednica Glavnog odbora u vezi sa konstatacijom ostavke i donošenjem odluka koje će definisati unutarpartijske postupke oko osmog Kongresa stranke“, navodi se u izjavi Milića dostavljenoj medijima.

Milić je zahvalio članovima i simpatizerima SNP-a na, kako je naveo, privilegiji i časti da ih predstavlja u proteklih skoro 11 godina, a svim građanima Crne Gore poželio da ih sreća i zdravlje prate u narednim godinama.

On je u izjavi naveo i da je GO stranke na današnjoj sjednici potvrdio koalicioni sporazum za Herceg Novi, kojim taj grad dobija novu vlast u kojoj će, pored SNP-a, biti i Demokrate, Demokratski front, Novska lista i koalicija SDP/URA.

„Ističem zadovoljstvo zbog dogovora ovih partija o koalicionom sporazumu u Herceg Novom, čime je još jedan grad postao slobodan“, kazao je Milić.

On je podsjetio da je opozicija na vlasti samo u onim opštinama gdje SNP samostalno obavlja vlast, kao u Plužinama, ili u koaliciji sa drugim opozicionim strankama - Berane, Plav, Kolašin, Budva i Herceg Novi.

„Ili daje manjinsku podršku, kao što je slučaj u Kotoru“, dodao je Milić.

Odlazak bio neminovan, dobra vijest za SNP

Smjenu Milića, zbog prvenstveno loših izbornih rezultata ranije su tražili članovi opštinskih odbora iz više gradova, a sve je prvi pokrenuo najači opštinski odbor partije iz Berana.Zato je za njih Milićeva odluka očekivana.

“Smatramo da je taj čin ostavke prvi inpuls odnosno korak trasiranja i izaska iz situacije u kojoj se SNP nalazi”, kazao je Darko Stojanović iz beranskog Odbora SNP-a za TVCG.

Zahtjevu opštinskih odbora o smjeni Milića prethodilo je razrešenje i odlazak istaknutog funkcionera partije Aleksandra Damjanovića. Time je kriza koja odavno tinja u partiji,dostigla vrhunac, pa je odlazak Milića, prema ocjenama analitičara Zlatka Vujovića, bio neminovan.

„Vijest o ostavci Milića je dobra vijest za SNP ali je pitanje da li je ova odluka suviše kasno donijeta“, kazao je Vujović.

SNP je na političkoj sceni skoro dvije decenije. Dugo je važio za najaču opozicionu partiju, a na posljednjim parlamentarnim izborima pao je sa devet na tri mandata. A, kakva politička sudbina čeka SNP nakon Milićevog odlaska

„Bilo kakav oporavak ove partije je upitan i on će prije svega zavisiti od toga da li će onaj koji naslijedi Milića uspjeti da okupi one koji su napustili partiju“, rekao je Vujović.

Biljana Rovčanin, TVCG

 

 

Пратите нас на

Коментари39

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније