Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 06. 2013. 21:37   >>  23:52

ANKETNI ODBOR

Pejović: Politika mimo radnog vremena

Funkcioner DPS-a Daliborka Pejović ocijenila je da je statistički nebitno na koji je način ta partija došla do broja zaposlenih u državnim preduzećima, navodeći da je uloga direktora tih preduzeća u toj priči bila samo politička aktivnost mimo radnog vremena.

Anketni odbor za rasvjetljavanje okolnosti u vezi sa aferom Snimak nastavio je danas rad sjednicom na kojoj su ispitane direktor Zavoda za zapošljavanje Vukica Jelić i Pejović.

Ispitivanje Pejović prekinuto je nakon sat i po, na predlog predsjednika Odbora Koče Pavlovića koji je podsjetio da sjednica, na kojoj je prethodno ispitana Jelić, traje gotovo pet sati i trebalo bi, prema njegovoj procjeni, da traje još tri sata.

Poslanici su saglasili da je zbog cjelodnevnog angažmana većine od njih, vrućine ali i sjutrašnjeg napornog rasporeda tog skupštinskog tijela, najbolje rješeje da se saslušanje Pejović odgodi do utorka.

Poslanik DF Vladislav Bojovića pitao je Pejović da pojasni koji zakon propisuje rukovodiocima državnih organa da vode evidenciju o partijskom zapošljavanju, navodeći da su tu evidenciju za DPS vodili direktori državnih institucija i partijska infrastruktura.

„Potpuno je neprecizno i statistički nebitno kako smo mi došli do broja zaposlenih u državnim preduzećima. To je bila samo politička aktivnost mimo radnog vremena, i imali ste u tom mom izlaganju opasku da se radi o onom političkom djelovanju koje obezbjeđuje prohodnost Vladine politike“, kazala je Pejović.

Ona je dodala da nijesu svi direktori uključeni u tu priču i da su samo neki od njih članovi DPS-a.

„Neki od njih na dan izbora i nijesu bili u državi, tako da to nije nikakva nihova obaveza niti podrazumijeva zakonsku obavezu da u državnim preduzećima vrše političku identifikaciju i procjenu sigurnog glasa“, pojasnila je Pejović.

Ona je rekla da DPS takve stvari radi kao odgovorna stranka.

„Odlično smo edukovani od Nacionalnog demokratskog instituta Demokratske stranke Amerike, koji je sve naše kadrove dugo vremena obučavao, a pretpostavljam i u drugim crnogorskim partijama, jer je tako bilo predviđeno, da vrše identifikaciju svojih birača“, kazala je Pejović.

Pavlović je konstatovao da su direktori na toj funkciji i poslije radnog vremena, i da „i strah od njih nije manji od onog tokom radnog vremena“.

Poslanik DPS-a Miodrag Vuković pitao je Pejović da pojasni šta je mislila pod terminom fiktivni birači, na šta je ona odgovorila da se ta partija morala baviti i "onima koji su svojevremeno u organizaciji pokreta za zajedničku državu dolazili autobusima sa raznih trgova iz Srbije da glasaju o sudbini Crne Gore".

 

(MINA)

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније