Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj. [ Beta ]

25. 05. 2017. 08:50   >>  08:26 15

SASTANAK U BRISELU

Vučić: Marković je preveliki optimista

Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je da nije važno za koliko godina će se pojedinim zemljama otvoriti vrata EU i ocijenio da je premijer Crne Gore Duško Marković možda preveliki optimista koji svoju zemlju vidi u članstvu EU u roku od pet godina.

 

Na pitanje novinara koliko dugo će region morati da čeka na to, Vučić je uzvratio da "ne misli da region treba da čeka, već mora da ide naprijed politički i ekonomski i da se izbjegnu svi problemi, nesuglasice i eventualni sukobi".

"Ako to uradimo onda da li ćete biti u EU 2020, 2022. ili 2024. i nije više apsolutno najvažnije pitanje", napomenuo je on.

On je poslije nezvanične večere s čelnicom EU Federikom Mogerini i premijerima sa Zapadnog Balkana rekao da mu se "čini da su dobro razumjeli da im je posao da očuvaju mir i stabilnost na evropskom putu", kao i da su se premijeri regiona dogovorili da o svemu razgovaraju i da se "ništa ne smije gurati pod tepih".

Marković je sinoć rekao da je na bilateralnom sastanku sa Mogerini istakao "ono što je sada ključni prioritet Crne Gore, a to je evropska integracija i naše snažno opredjeljenja da proces pregovora okončamo narednih četiri, pet godina".

On je kazao da bi sve zemlje Zapadnog Balkana trebalo ruku pod ruku da rade na evropskoj i evroatlantskoj perspektivi cijelog regiona.

Kako je rekao, primjer Srbije i Crne Gore, koje različito gledaju na puteve integracija, što ne mora biti organičenje, jer je Srbija je zauzela poziciju vojne neutralnost, a Crna Gora NATO, za šta je imala podršku Beograda.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније