Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

24. 05. 2017. 09:38 >> 09:11
26

VLADA SRBIJE

Za Srpsku kuću u Podgorici 3,4 miliona

Vlada Srbije izdvojiće iz budžetske rezerve oko 3,4 miliona eura za gradnju Srpske kuće u Podgorici, a u okviru tog objekta će biti institucije koje čuvaju srpsku kulturu i identitet.

Blic navodi, pozivajući se na izvor iz Vlade Srbije, da je to rezultat dogovora premijera Aleksandra Vučića i lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića koji su ranije definisali strategiju zaštite srpskog nasljeđa i interesa u Crnoj Gori.

"Premijer je ideju o objedinajvanju srpskih institucija na jednom mjestu prihvatio i novac je po hitnom postupku izdvojen iz budžeta, ali uz uslov da izgrađeni objekat bude u vlasništvu Srbije", navodi sagovornik Blica.

Mandić je potvrdio da je obaviješten da je Vlada Srbije odobrila novac za izgradnju Sprske kuće. 

"Samo šest mjeseci od predloga koji sam predstavio Vučiću ideja je pretvorena u stvarnost", rekao je Mandić, navodeći da je, za razliku od Vučića, Crna Gora to izbjegavala da učini.

"Ovakav potez Srbije je za mene, ali i cijeli srpski narod u Crnoj Gori znak da nijesmo prepušteni sami sebi i da matica brine o nama", kazao je Mandić.

Mandić ističe da će sve institucije u buduće imati uslove za rad.

"Riječ je prije svega o Matici srpskoj, Institutu za srpsku kulturu, Srpskom nacionalnom savjetu, Udruženju književnika srpskog naroda. Tu će biti i srpska televizija, radio, novine, portali, Srpski kulturni centar i druge ustanove", rekao je Mandić.

On je najavio da će do Vidovdana cijeli projekat biti završen i predstavljen javnosti.

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније