Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Beta/rtcg.me; Objavila J.B.Č. ]

23. 05. 2017. 11:28   >>  13:17 7

HARADINAJ PORUČIO

Demarkacija sa CG važan korak

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj koji je i kandidat za premijera rekao je da je pokretanje novog procesa o demarkaciji sa Crnom Gorom važan korak kao znak da se ide naprijed, i ponovio da je trenutna verzija neprihvatljiva. On je kazao i da će Vojska Kosova, ukoliko dobije povjerenje naroda, biti formirana u prvih 90 dana mandata nove vlade.

"Ako se to ne postigne, mi ćemo pronaći druge načine za stvaranje vojske", rekao je Haradinaj za RTK i dodao da je isti period dovoljan za pravosudne reforme i zaključivanje ugovora o demarkaciji sa Crnom Gorom kako bi Kosovu bila odobrena vizna liberalizacija.

Prema Haradinajevim ocjenama Srbi će, ukoliko razmišljaju sami bez miješanja Beograda, glasati za vojsku, koja je u njihovom najboljem interesu, jer žive na Kosovu.

"Siguran sam da će Srbi biti vrlo mudri i shvatiti da je to u interesu njihove bezbjednosti", kazao je Haradinaj.

Haradinaj je rekao da je pokretanje novog procesa o demarkaciji sa Crnom Gorom važan korak kao znak da se ide napred, i ponovio da je trenutna verzija neprihvatljiva.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније