Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

22. 05. 2017. 19:29 >> 19:10
14

SDP ODGOVORIO

"Kao i vazda - slijedićete Marovića"

SDP razumije nervozu u vrhu DPS-a znajući da se mnogima u njihovim redovima smiješi sudbina Svetozara Marovića, navodi se u odgovoru SDP-a na današnje saopštenje DPS-a.

Iz DPS-a su, povodom Krivokapićeve čestitke za 21. maj, ocijenili da je lideru SDP-a "očigledno bilo najvažnije da pokuša da sroza i 21. maj, tu jedinu preostalu svijetlu tačku njegove političke karijere".

"SDP vam nije kriv zbog toga što vas čeka. Za vaše pljačke i pohare nije vam niko kriv do vi sami. Što ste sijali to ćete i žnjeti. Lažni patriotizam, kao posljednje utočište, vam neće proći. Utočište vam se sprema  negdje drugo, to dobro znate, i zato nervoza", odgovaraju iz SDP-a.

Navode da su u "čestitici povodom Dana nezavisnosti" ukazali i na negativne pojave - primjere krađa, otimanja i pohara pod plaštom odbrane države. 

"Ukazali na ono što svako zna u Crnoj Gori. To što se prepoznajete pri pomenu krađe govori da ste makar malo iskreni i samosvjesni", poručuju iz SDP-a, dodajući da nije ni to loše za početak. 

"O LSCG i devedesetima nemojte da vas zamolimo. O periodu vašeg ratnog huškanja, vašeg ubijanja Dubrovnika, Bosne, vašem služenju Karadžiću i Mladiću, vašim deportacijama, simuliranim strijeljanjima... O vašim prvim pljačkama, švercu, milionima koje ste otimali dok je vaša politika ubijala po ex Jugoslaviji, ako  imate malo obraza – bar ćutite o tome. Ne hvalite se sopstvenom sramotom. Kao što znate, ratni zločini ne zastarijevaju, a Evropska komisija u svakom  izvještaju insistira na komandnoj odgovornosti za zločine", navodi se u reagovanju SDP-a.

Poručuju kako znaju da DPS ide u prošlost, koliko god ona za njih ružna bila, ne bi li pobjegli od sadašnjosti. 

"Nije vam lako - đe god zagrebete po vašem političkom nasljeđu ima razloga za stid i sramotu. Ipak brinite vi o vremenu sadašnjem. A sadašnjost i budućnost vam je takva da će mnogi od vas stopama vašeg šefa Političkog savjeta. Vazda ste ga u stopu slijedili pa ne sumnjamo da  ćete i ovoga puta", poručuju bivšim koalicionim kolegama. 

U SDP-u zaključuju: "Za Ranka Krivokapića ne brinite – bio u vlasti ili opoziciji biće slobodan covjek. Nama za razliku od vas ne treba vlast da bi bili slobodni ljudi".

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније