Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

21. 05. 2017. 15:01 >> 14:44
3

PEPIĆ TVRDI

"Od Tuzi prave geto"

Umjesto da nakon višedecenijskih laži, manipulacija i prevara, vladajući poslanici i njihove satelitske partije konačno ispune sopstvena obećanja, pa Tuzima omoguće status punopravne opštine te, shodno Zakonu, raspišu lokalne izbore u Podgorici i Tuzima, oni opet šićare i trguju glasovima građana Malesije, istakao je predstavnik podgoričkog odbora Građanskog pokreta URA, Eldin Pepić.

On podsjeća na "neiskren odnos vladajućih partija, koje Tuzi posmatraju isključivo kao rezervoar svojih glasova, a ne kao uspješnu i ekonomski održivu opštinu".

"To potvrđuje i djelovanje aktuelne Vlade. Godinama postoje svi zakonski i ekonomski preduslovi da se Tuzima dodijeli status punopravne opštine, pa sem lokalnih izbora u Podgorici – za koje DPS-u trebaju 'sigurni glasovi' građana Malesije, nema nikakve potrebe da se taj proces odlaže za septembar 2018. godine. Dakle, u pitanju je nova trgovina vladajućeg DPS-a i albanskih partija, koje ništa ne rade da suštinski poboljšaju status albanskog stanovništva - već samo parazitiraju na leđima građana", istakao je Pepić.

Pepić ukazuje na tešku poziciju u kojoj se podgorički DPS nalazi, podsjećajući da su partije vlasti, na prethodno održanim parlamentarnim izborima, imale skoro 5.000 glasova manje od opozicionih partija, na području Podgorice, Tuzi i Golubovaca.

"Građani su ih davno pročitali. Umjesto obećane opštine, koja je godinama služila za potkusurivanje sitnih interesa DPS-a i albanskih partija, građani Podgorice i Tuzi su dobili – katastrofalan životni standard, kulturno degradiranje i užasnu bezbjednosnu situaciju. Podgorici, Tuzima ali i Golubovcima su potrebni pošteni ljudi, koji će raditi u interesu svih građana. Zbog toga, što prije, moramo zaustaviti neiskrenu i sebičnu politiku aktuelne vlasti", istakao je Pepić.

Pepić ističe da će "predstavnici DPS-a i drugih albanskih partija, u susret narednim izborima, sebe predstavljati kao 'heroje', koji su Tuzima donijeli status punopravne opštine – dok je situacija potpuno drugačija".

"Međutim, dobijanje opštine ne znači nužno i dobijanje boljeg života. Za to se svi, zajedno, moramo izboriti. Konačno formalizovanje ovog procesa će sigurno biti korak u dobrom pravcu, ali bez uspostavljanja odgovorne i profesionalne vlasti, koja neće voditi računa isključivo o sopstvenim interesima – već o interesima građana Malesije, nećemo postići ništa. Svaki glas za DPS biće glas za dalje getoiziranje Tuzi, dok nas 'ružičasti' mediji ubjeđuju – da smo rame uz rame sa Monakom", zaključio je Pepić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније