Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 06. 2013. 14:22 >> 14:21
1

POZITIVNA CRNA GORA

SDP pao na testu iskrenosti

Iz Pozitivne Crne Gore je ocijenjeno da je Socijaldemokratska partija pala na testu iskrenosti zalaganja za državne i interese građana kada je podržala zakon o povećanju PDV-a. U toj partiji navode da se savez DPS-a i SDP-a pokazuje kao vrlo harmoničan.

"Sve liči na uvježban ples u kome se zna ko vodi, a ko prati – kad je korak naprijed, a kad nazad dva. SDP je još jednom pokazao slabost kada je u pitanju otpor prema štetnim odlukama koje vladajuća koalicija treba da donese. Tako je njen poslanik objasnio da se PDV povećava da bi se platio dug ruskog vlasnika u KAP-u, a onda je partija čiji je član, predvođena njenim predsjednikom zdušno podržala zakon o povećanju PDV-a", navode u Pozitivnoj.

Oni navode da je glasanje u Skupštini obilježilo i "svojevrstan kuriozitet".

"Nekoliko trenutaka je predlog zakona o povećanju PDV-a imao glas manje nego što je potrebno, a onda je predsjednik parlamenta kao predsjednik SDP-a dao nedostajući glas i poslao jasnu poruku građanima da će se SDP buniti i ukazivati na greške samo do trenutka do kada DPS ima većinu. Čim većina DPS-u prifali, SDP će biti mnogo tiši i dići ruku za odluke većeg koalicionog partnera, iako znaju da su štetne. Da građani znaju: predsjednik parlamenta glasa samo u izuzetnim prilikama, pa je u skladu sa štetom koju će donijeti standardu građana i privredi, njegova procjena bila da je ova prilika baš takva – izuzetna", navode u Pozitivnoj.

U toj partiji navode da sa žaljenjem konstatuje da je SDP i dalje na liniji odbrane državnih interesa do granice zaštite privilegija svojih visokih funkcionera.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније