Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

20. 05. 2017. 11:13 >> 11:07
4

NA 70. KONGRESU

Popović potpredsjednik Liberalne Internacionale

Predsjednik Liberalne partije, Andrija Popović izabran je za potpredsjednika Liberalne Internacionale, najmoćnije političke organizacije liberala u svijetu.

Kako se navodi u saopštenju LP-a, Popović je prvi politički lider iz države koji je na ovoj funkciji, nakon Slavka Perovića, lidera LSCG koji je izabran za istu funkciju 1996. na kongresu Liberalne Internacionale.

"Ovaj izbor velika je čast i od velikog značaja za Crnu Goru. Internacionala okuplja lidere i šefove vlada nekih od najmoćnijih država Evrope i svijeta, za tim stolom za kojim se donose odluke i Crna Gora ima glas preko crnogorskih liberala i Popovića", piše u saopštenju.

Ističu da će novo rukovodstvo Internacionale u kojem je od danas i lider LP Popović, snažno će nastaviti promociju liberalne politike za novo doba.

"Oni su na Kongresu usvojili novi politički program liberala za 21. vijek. koji prepoznaje interese svake države članice i njenih građana. Novi program liberala utemeljen je na nekoliko ključnih principa, stalni napredak čovječanstva, siguran i bezbijedan svijet i život svih ljudi, jednake mogućnosti za napredovanje i sreću svima, a posebno se odnosi na oblasti ljudskih prava, obrazovanja, zdravstva i preduzetništva", dodaju u saopštenju.

Na jubilarnom 70. Kongresu koji se održava u Andori, Liberalna partija Crne Gore juče je primljena u punopravno članstvo ovog saveza u kojem je bila posmatrač. Kongres je okupio preko 200 delegacija sa svih kontinenata i iz svih liberalnih partija i pokreta svijeta.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније