Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

19. 05. 2017. 17:55   >>  17:32 18

ŽELJEZNJAK SA LIDERIMA DF

Okupiti se oko nestranačkog kandidata

Zbog sve češćih pokušaja namjera pojedinih NATO zvaničnika da razbiju svaku aktivnost na objedinjavanju opozicije, koje bi rezultiralo prijevremenim parlamentarnim izborima, lideri Demokratskog fronta (DF) saopštili su zamjeniku generalnog sekretara "Jedinstvene Rusije" Sergeju Željeznjaku da će uložiti sve svoje političke kapacitete ne bi li došlo do zajedničkog djelovanja opozicije.

U saopštenju propraćenom molbom da, zbog "izuzetne bitnosti i akutelnosti" bude objavljeno, navodi se da su Mandić i Knežević danas u zvaničnoj posjeti Moskvi gdje su razgovarali sa Željeznjakom.

"Učesnici sastanka su se saglasili da su predsjednički izbori sljedeće godine prava prilika da opozicija, ujedinjena oko jednog predsjedničkog kandidata, sigurno pobijedi kandidata DPS-a, Mila Đukanovića. Na sastanku je  takođe konstatovano da, imajući u vidu rezultate oktobarskih parlamentarnih izbora, nijedna partija pojedinačno, niti njen lider, ne mogu pobijediti Mila Đukanovića na predsjedničkim izborima. Zbog toga je neophodno da se opozicija u Crnoj Gori okupi oko vanstranačke ličnosti, koju je spreman da predloži DF kao ubjedljivo najjači opozicioni subjekt", saopšteno je iz DF-a.

Mandić i Knežević su, podsjećajući Željeznjaka, kako kažu - jednog od glavnih ideologa ruske politike na Balkanu, na predsjedničke izbore 2013. godine, "i činjenicu da je tad vanstranačka ličnost kao zajednički kandidat opozicije pobijedila kandidata DPS-a", izrazili uvjerenje da ovaj predloženi model predstavlja jedini garant za pobjedu na predsjedničkim izborima u martu 2018.

Željeznjak je, kako se navodi, iskazao punu podršku predlogu DF-a o vanstranačkoj ličnosti kao zajedničkom kandidatu opozicije, zahvaljujući liderima DF-a na dubokoj posvećenosti u nastojanjima da kroz formu ujedinjenog opozicionog djelovanja istovremeno doprinesu daljem razvoju međustranačke saradnje i poboljšanju odnosa Rusije i Crne Gore. 

U saopštenju se, dalje, navodi da su, razgovarajući o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori i na Balkanu, lideri DF-a upoznali Željeznjaka "sa najnovijom hajkom i progonom, koji se ovih dana sprovode protiv funkcionera i članova DF-a, a sve sa ciljem zabrane rada ovog najjačeg opozicionog subjekta".

"U razgovoru sa jednim od najbližih saradnika Vladimira Putina, Andrija Mandić i Milan Knezević su se zahvalili gospodinu Željeznjaku na dosadašnjoj političkoj podršci i otvorenom suprotstavljanju politici intervencionizma, koju sprovode pojedine zapadne ambasade u Crnoj Gori. Upravo iz razloga sve češćih pokušaja namjera pojedinih NATO zvaničnika da razbiju svaku aktivnost na objedinjavanju opozicije, koje bi rezultiralo prijevremenim parlamentarnim izborima, lideri DF-a su saopštili Sergeju Željeznjaku da će uložiti sve svoje političke kapacitete ne bi li došlo do zajedničkog djelovanja opozicije", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније