Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj.

16. 05. 2017. 15:11 >> 14:47
2

NIKOLIĆ I GRUBIŠIĆ

CG de fakto članica Alijanse

Crna Gora je već de fakto članica NATO saveza i ništa je ne može zaustaviti na putu formalizacije njenog punopravnog članstva u ovom vojno-političkom savezu, zajednička je ocjena predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrije Nikolića i ambasadora Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselka Grubišića.

 

Ambasador Grubišić je istakao da se Republika Hrvatska snažno zalaže za ubrzani napredak Crne Gore u pregovorima sa Evropskom unijom uz napomenu da će Hrvatska nastaviti da bude aktivan promoter vitalnih interesa naše države na svim važnim adresama u Briselu.

“Nikolić je nagalasio da Crna Gora očekuje da se napredak zemalja koje su u procesu pregovora mjeri isključivo prema zaslugama i ostvarenim rezultatima. On se, takođe, zahvalio na podršci koju Hrvatska pruža članstvu Crne Gore u NATO-u i Evropskoj uniji, kako u političkom kontekstu, tako i kroz pružanje ekspertske pomoći, prenosu znanja i iskustava”, navodi se u saopštenju Skupštine.

Nikolić i Grubišić su se saglasili da otvorena pitanja koja postoje ne mogu predstavljati prepreku na daljem putu jačanja dobrosusjedskih odnosa i da ih treba rješavati konstruktivnim pristupom, kako bi krajnji ishod bio temelj za stabilnu i sigurnu budućnost ove dvije države.

Tokom sastanka dogovorena je uzajamna posjeta dva odbora koja se bave pitanjima međunarodnih odnosa, što će predstavljati dodatni podstrek svestranijoj i intenzivnijoj međuparlamentarnoj saradnji Crne Gore i Republike Hrvatske.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније