Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

16. 05. 2017. 14:27 >> 14:08
13

BRAJOVIĆ I BATELI

Bojkot parlamenta nema legitimitet

Opozicioni bojkot opozicije nema legitimitet, jer parlament predstavlja centralnu instituciju gdje se donose odluke i rješavaju problemi, ocijenio je potpredsjednik Parlamentarne skupštine OEBS-a Roberto Bateli.

On je danas u Podgorici razgovarao s predsjednikom Skupštine Crne Gore, Ivanom Brajovićem.

Potpredsjednik PS OEBS-a Roberto Bateli je čestitao Crnoj Gori na kontinurano mudroj politici u odnosu sa susjedima, kao i harmoničnim međunacionalnim odnosima u zemlji, naglasivši da u dužem periodu prati aktivnosti u regionu.

"Zbog toga Crna Gora predstavlja faktor stabilnosti i garant mira u regionu", naglasio je Bateli.

Sa druge strane, Brajović je saopštio kako članstvo Crne Gore u NATO predstavlja istorijski uspjeh, najznačajniji nakon obnove nezavisnosti.

On je rekao dodao da je Crna Gora ponosna što će kao članica i OEBS i NATO pružiti dodatni doprinos bezbijednosnim naporima.

Brajović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, izrazio zadovoljstvo kontinuitetom odličnih odnosa između Crne Gore i OEBS-a, čemu značajno doprinose aktivnosti Misije OEBS-a u Crnoj Gori i Stalne misije Crne Gore pri OEBS-u.

Posebno je, kako se navodi, naglašena uloga OEBS/ODIHR-a, kao i PS OEBS-a u međunarodnoj posmatračkoj misiji na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, koja je objektivno i profesionalno odradila posao.

Zvaničnici OEBS-a su konstatovali da ne postoji zemlja koja ne dobija preporuke za unapređenje izbornog procesa, pri čemu je Crna Gora uvijek uvažavala preporuke i otklanjala prepreke u tom procesu.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније