Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj.

15. 05. 2017. 13:17   >>  12:50 2

PEJOVIĆ POZIVA

Katnić da saopšti rezultate u slučaju "Avala"

Potpredsjednik i poslanik Demokrata Mijomir Pejović ukazao je na navodne višemilionske slučajeve zloupotrebe prethodne vlasti u Budvi i pozvao specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića da kaže javnosti šta je uradio u slučaju privatizacije Avale i da li je saslušao tadašnjeg predsjednika OO DPS-a Budva i direktora Budvanske rivijere.

 

"Kada jednog dana bude otvoren Muzej krađe DPS-a, potpuno sam siguran da će slučaj "Šetališta Petrovac" imati svoju zasebnu sobu i svog posebnog kustosa", kazao je Pejović na današnjoj konferenciji za novinare.

Pejović je istakao da je još 2011.godine, kao odbornik u SO Budva, pozvao tadašnju državnu tužiteljku Ranku Čarapić da hitno procesuira odgovorne za isisavanje novca preko projekta "Šetalište Petrovac".

“Nakon što sam dobio odgovor na odborničko pitanje, gdje se jasno vidjelo da je javni toalet plaćen 278.345 eura, a cjelokupni posao sa početnih 2 miliona, dodatnim aneksima je došao na preko 8,5 miliona eura,nije mi preostalo ništa drugo već da još jedanput pozovem specijalnog tužioca, Milivoja Katnića, da hitno procesuira odgovorne, ali da novac ovoga puta ne ide u državni budžet, kao što je to bilo u ranijim slučajevima sa budvanskom organizovanom kriminalnom grupom, već da taj novac bude vraćen u budžet Opštine Budva, odakle je i uzet”, naglasio je Pejović.

Kazao je da je predsjednik Filip Vjanović u svojoj predizbornoj kampanji 2013. obišao neizgrađeno i još nezavršeno šetalište, i time dao, prema Pejovićevom mišljenju, poseban pečat na teške mahinacije i zloupotrebe.

On se u svom izlaganju osvrnuo i na slučaj privatizacije hotela "Avala"

“ Naime, pored opšte poznatih činjenica da je taj hotel prodat za 3,2 miliona evra iako samo zemljište na kojem se nalazi vrijedi nekoliko puta više, novo svjetlo na cijeli slučaj bacio je iskaz jednog od suvlasnika kompanije Beppler & Jackobson, Igora Lazurenka, koji je, svjedočeći na londonskom sudu pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću, do detalja opisao čitav tok ove namještene privatizacije. Zbog toga pozivamo još jednom specijalnog državnog tužioca, Katnića da da odgovor javnosti, šta je pokrenuo u pomenutom slučaju i da li je saslušao tadašnjeg predsjednika OO DPS-a Budva i direktora Budvanske rivijere,  za kojeg je Lazurenko tvrdio da mu je došapnuo koja cijena bi bila zadovoljavajuća za Budvansku rivijeru, koja je tada bila vlasnik hotela", istakao je Pejović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније