Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 06. 2013. 10:37   >>  16:00 21

POSJETA PRINCA ALBERTA

Saradnja u luksuznom turizmu

Sporazum o saradnji komora Crne Gore i Monaka, koji je danas potpisan u Podgorici, pomoći će u jačanju trgovinskih veza dvije države, posebno u oblasti luksuznog turizma, jahtinga i međunarodne trgovine.

 

Sporazum su potpisali su predsjednik Privredne komore Crne Gore Velimir Mijušković i predsjednik Komore za ekonomski razvoj Monaka, Mikel Dotta, u okviru zvanične posjete princa Alberta II od Monaka. 

Dotta je, nakon potpisivanja Sporazuma u Vili Gorica, poručio da će Sporazum doprinijeti formalizovanju zajedničke spremnosti da ojačaju trgovinsku razmjenu dvije zemlje, prenosi agencija Mina.

"Kako smo zapazili tokom naših bilateralih razgovora, među našim poslovnim udruženjima mogu biti izgrađeni uspješni mostovi", rekao je Dotta.

Prema njegovim riječima, ideja je da crnogorske kompanije iskoriste Monako kao kapiju prema francuskom govornom području i Mediteranu, ali i afričkoj industriji.

"Kompanije Monaka mogu takođe sarađivati na poljima koja trenutno unaprijeđujete u Crnoj Gori, posebno u sektorima turizma, naročito luksuznog i jahtingu, građevinarstvu i javnim radovima i međunarodnoj trgovini, u prehrambenom sektoru", poručio je Dotta.

Mijušković je kazao da je uvjeren da će oni, kao reprezenti poslovnih zajednica u svojim zemljama, dati doprinos njihovom ekonomskom povezivanju. 

"Ovdje svakako podrazumijevam i razmjenu iskustva, posebno u dijelu luksuznog i jahting turizma koji je visoko razvijen u Monaku", dodao je Mijušković.

Sa Vujanovićem bio na Cetinju

Princ Albert se ranije danas, na Cetinju, sastao sa predsjednikom države Filipom Vujanovićem.

Vujanović je ocijenio da je posjeta princa Alberta veliki doprinos uspostavljanju boljih odnosa između Crne Gore i Monaka.

Princ Albert će se danas u Podgorici sastati sa predsjednikom parlamenta Rankom Krivokapićem i premijerom Milom Đukanovićem.

U prisustvu dvojice zvaničnika, biće potpisan Okvirni sporazum i Protokol o saradnji u oblasti održivog razvoja između crnogorske i Vlade Monaka.

Takođe će i predsjednik Komore za ekonomski razvoj Monaka, Mikel Dota i predsjednik Privredne komore Crne Gore Velimir Mijušković potpisati sporazum o međusobnoj saradnji.

 

 

Princ Albert juče stigao u Crnu Goru

Iako je u Crnu Goru stigao kao državnik, princ Albert II od Monaka još je jedna ličnost iz svjetskog džet seta koja dolazi u našu zemlju. U skladu sa titulom, protekao je i njegov dolazak. Uz nevjerovatne mjere bezbjednosti, nešto poslije 15 sati, stigao je na aerodrom u Tivtu, nakon čega je otišao u obližnju marinu Porto Montenegro, odakle je jahtom obišao ostrvo Gospa od Škrpjela.

Princ Albert II od Monaka se nešto prije 19 sati u kotorskom Pomorskom muzeju sastao sa princom Nikolom Petrovićem. Tim povodom, potpisan je i sporazum o saradnji između dvije fondacije "Petrović Njegoš" i "Princ Albert drugi od Monaka" u oblastima istraživanja, nauke i zaštite životne sredine.

 

 

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније