Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

12. 05. 2017. 16:19 >> 15:53
8

DARMANOVIĆ OCIJENIO

CG učinila završni korak ka Zapadu

Crna Gora je, članstvom u NATO-u, definitivno i neopozivo učinila završni korak prema Zapadu i zapadnoj demokratiji, izjavio je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović. On je učestvovao na sedmom To Be Secure (2BS) Forumu u Budvi. Govorio je na panelu „NATO proširenje: Jačanje evroatlantske bezbjednosti ili podsticanje sukoba“.

Darmanović je kazao da je članom 5. Sjevernoatlantskog ugovora svaka članica NATO-a zaštićena onoliko koliko je to moguće

"Pored toga što smo članstvom utvrdili granice kao i identitet u regionu, poslali smo snažnu poruku Evropskoj uniji da ne brine o Crnoj Gori kada je bezbjednost u pitanju. S druge strane, NATO je pokazao da politika otvorenih vrata nije samo mantra nego i realnost“, ocijenio je Darmanović. 

Pored Darmanovća, panelisti su bili i zamjenik pomoćnika generalnog sekretara NATO-a za političke odnose i bezbjednosnu politiku Džejms Apaturai i direktor Pen Biden Centra za diplomatiju i globalni angažman Majkl Karpenter. 

Apaturai je kazao da je članstvo Crne Gore u NATO važan politički signal koji predstavlja potvrdu politike otvorenih vrata Alijanse uprkos snažnom protivljenju Rusije. Karpenter je ocijenio da NATO u ovom trenutku mora da pokaže da može da se nosi sa krizom i odlučno suprotstavi uplitanju Rusije i pokušajima destabilizacije jer bi se, u suprotnom, takve aktivnosti nastavile.  

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније