Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 05. 2017. 19:43 >> 20:06
26

NOVI MANDAT

Mandić opet na čelu NSD

Dosadašnji predsjednik Nove srpske demokratije, Andrija Mandić, ponovo je danas izabran na tu funkciju. Mandić je poručio da NSD zaslužuje da bude na vlasti jer se, kako je kazao, kao najjači opozicioni subjekt beskompromisno bori protiv režima.

Skupština Nove, kojoj su prisustvovala 403 člana, za potpredsjednike stranke izabrala je Strahinju Bulajića, Slavena Radunovića, Simonidu Kordić i Emila Labudovića.

Posebnom odlukom, za člana Glavnog odbora, izabran je Mihailo Čađenović.

Mandić se zahvalio na povjerenju i istakao da je NSD moćna opoziciona snaga, ali i jedini parlamentarni predstavnik srpskog naroda u Crnoj Gori.

"Ta činjenica značajno pojačava našu odgovornost na političkoj sceni", kazao je Mandić.

"Sad ili nikad moramo braniti srpski narod. Najači smo opozicioni subjekt i zaslužili smo da dođemo na vlast. Nama neće upravljati NATO ambasade i mediji koji nam blokuraju račune. Nećemo se dati u lance vezati, kao ni naši preci koji su stvorili srpsku Crnu Goru", kazao je Mandić na Izbornoj skupštini Nove.

On je poručio da NSD nastavlja borbu za ravnopravnost i konstitutivnost srpskog naroda i očuvanje njegovog identiteta.

"Kada dođe do promjena u Crnoj Gori, svi oni koji budu naši partneri u budućoj vlasti moraće posebno da vrednuju činjenicu da je srpski narod stvarao Crnu Goru, a da je najvažniji uslov naše saradnje dosljedno poštovanje i uvažavanje svih prava koja su danas uskraćena srpskoj jezičkoj i nacionalnoj zajednici", naveo je Mandić.

On je rekao da će se zalagati da se nastavi još snažnije funkcionisanje Demokratskog fronta "koji se u vremenu koje je za nama pokazao kao nepokolebljivi opozicioni faktor i najopasniji protivnik diktature Mila Đukanovića".

Prema riječima Mandića, projekat srpsko-crnogorskog pomirenja i zaustavljanje podjela je najopasnija poruka DPS-u koji, kako je naveo, u dobroj mjeri opstaje na vlasti upravo na račun naših starih dioba i omraza.

"Zato ću nastaviti da radim i na prevazilaženju krize u odnosima Srba i drugih naroda u Crnoj Gori", naglasio je Mandić.

On je istakao da će raditi i na uspostavljanju kontakata sa ostalim opozicionim strankama, kako bi se došlo do podizanja nivoa saradnje i povjerenja, i poboljšanja često poljuljanih odnosa, u susret veoma važnim događajima koji se tiču svih građana Crne Gore.

"U prethodnom periodu uspjeli smo da ostvarimo odlične kontakte sa najjačim strankama u Srbiji, Republici Srpskoj i Rusiji, a u narednom periodu ćemo raditi na tome da NSD aplicira, i u konačnom postane članica međunarodnih organizacija koje okupljaju nama srodne političke organizacije", rekao je Mandić.

On je poručio da NSD ostaje oštar protivnik učlanjenja Crne Gore u NATO, i da će politika te stranke prema Evropskoj uniji i dalje biti krajnje oprezna, „jer EU u kontinuitetu vodi politiku dvostrukih aršina u odsnosu na neke identične situacije u regionu“.

Mandić je naglasio da NSD mora završiti proces jačanja svoje infrastrukture, i da od snage te stranke zavisi i snaga čitave opozicije.

"Proces rušenja DPS-a, koji je otpočeo hrabrošću DF-a i slobodnih građana u septembru i oktobru 2015, kao i na parlamentarnim izborima 2016. godine, moramo zajedno, čitava opozicija, dovesti do kraja", kazao je Mandić.

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније