Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

10. 05. 2017. 14:19 >> 13:52
1

VITING I BRAJOVIĆ

Podrška CG i nakon Bregzita

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Ivan Brajović, saopštio je da vjeruje da će Crna Gora i dalje imati najbolje odnose sa Velikom Britanijom, uprkos odluci te zemlje da napusti Evropsku uniju (EU).

 

Brajović je danas primio u oproštajnu posjetu ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva, Velike Britanije i Sjeverne Irske, Ijana Vitinga.

Šef parlamenta se zahvalio Vitingu na značajnom doprinosu koji je dao unapređenju odnosa i jačanju saradnje između dvije države i poželio mu puno uspjeha u daljem radu.

"Ocijenio je značajnom činjenicu što je Velika Britanija pružala kontinuiranu podršku Crnoj Gori na putu evroatlantskih integracija, te što je jedna od prvih saveznica koja je ratifikovala Protokol za pristupanje Crne Gore NATO-u i tako poslala jasan signal i ostalim članicama Alijanse. Predsjednik je izrazio uvjerenje da ćemo i ubuduće imati najbolje moguće odnose i razvijati i dalje snažno partnerstvo, i pored odluke Velike Britanije o istupanju iz Evropske unije", navodi se u saopštenju nakon sastanka.

Viting je, kako je saopšteno, istakao da će Velika Britanija nastaviti da pruža podršku Zapadnom Balkanu i Crnoj Gori i nakon napuštanja Evropske Unije.

Sagovornici su razmjenili mišljenja i o regionalnim prilikama i pitanjima od globalnog značaja i konstatovali da postoje brojni potencijali za dodatno jačanje naših bilateralnih odnosa.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније