Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Anadolija, Objavio: I. P. ]

09. 05. 2017. 12:41 >> 12:14
4

OBILJEŽEN DAN EVROPE

Orav: Puno je koristi od EU

U organizaciji Delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori, u Podgorici je danas obilježen 9. maj, Dan Evrope.

U čast ovog datuma, ambasade država EU članica su predstavile svoju kulturu i tradicionalnu kuhinju, dok su ambasadori kroz razgovor sa građanima prenosili benefite članstva u EU.

U EU info centru u Podgorici na štandovima ambasada članica EU izložena je tracionalna hrana, kao i brendovi svih država članica. 

Šef Delegacije EU u Crnoj Gori Aivo Orav poručio je da se danas proslavlja Dan Evrope, ali i 60 godina od potpisivanja Rimskog ugovora. 

"Danas slavimo i 30 godina Erasmus programa, od kojeg su koristi imali brojni studenti iz Crne Gore. Integracija u EU predstavlja ono što svaki građanin Crne Gore može da vidi. Postoji velika lista koristi od EU, jer uz pomoć EU u Crnoj Gori imamo bolji kvalitet vode, bolje medicinske usluge, unaprijeđenu protivpožarnu službu, bolje puteve. Drago mi je da 76 odsto građana Crne Gore podržava EU, ali mi je i drago što EU podržava vas", kazao je Orav. 

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović istakao je da Podgorica, kao i cijela Crna Gora, danas slave Dan Evrope i da u obavezi imaju očuvanje mira. 

"Ovo je ujedno i dan sjećanja, a danas svjedočimo trenutku kada Crna Gora predstavlja dobru priču. Članstvo u NATO je okončano, a u budućnosti nas čeka EU. Dio smo priče koja stvara istorijske simbole. Kultura, pripadnost i kvalitet života su opredijelili naš put ka EU. Mijenjamo se i učimo, stvaramo i napredujemo. Kada za cilj imamo bolji život naše djece, ne postoji cilj koji ne možemo dostići", kazao je Stijepović. 

Dan Evrope obilježen je manifestacijama i u Nikšiću i Ulcinju.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније