Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

06. 05. 2017. 11:31 >> 11:08
42

DANAS U BG

Mandić i Vučić o položaju Srba u CG

Predsjednik Nove srpske demokratije i član predsjedništva DF Andrija Mandić razgovarao je danas u Beogradu sa premijerom i izabranim predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, saopšteno je iz NOVE.

Kako se navodi u saopštenju, Mandić je čestitao Vučiću pobjedu na predsjedničkim izborima i "poželio mu da ovu funkciju obavlja na korist ne samo građana Srbije, nego i svih Srba koji žive izvan Srbije".

Kako navode iz NOVE, Mandić i Vučić su konstatovali da se dogovorena podrška kulturnim institucijama srpskog naroda u Crnoj Gori odvija u skladu sa ranijim dogovorima i da će se i ubuduće odvijati sličnom dinamikom. 

"Lider NOVE je istakao da je posebno važno intenzivirati saradnju i pružiti konkretnu podršku   opštinama u Crnoj Gori u kojima dominantno živi srpski narod, a naročito su veliki potencijali opština u Boki Kotorskoj čiji su stanovnici tradicionalno vezani za Srbiju", navodi se u saopštenju.

Mandić je kazao da je položaj Srba u Crnoj Gori sve teži, da se pojačava diskriminacija i pritisci na srpski narod, i da se lideri i predstavnici Srba progone na nacionalnoj, vjerskoj i političkoj osnovi.

"Režim ne preza ni od upotrebe sile i situacija je  iz dana u dan složenija. Zato nam je obaveza da sa tim problemima prvo upoznamo predsjednika Srbije, očekujući njegovu pomoć i podršku. Željeli bi da on o tim problemima i našem teškom položaju upozna važne međunarodne adrese koje bi mogle da pomognu u prevazilaženju teške krize u CG’’, kazao je Mandić.

Vučić je, kako saopštavaju iz NOVE, naglasio da je veoma važno graditi što bolje odnose u regionu, a posebno bi dobri odnosi trebali da budu između Srbije i Crne Gore, jer su istorijski i ekonomski upućene jedna na drugu.

Iz Vlade Srbije saopšteno je da su Vučić i Mandić konstatovali da se pomoć koju Vlada Srbije pruža kulturnim institucijama i srpskom narodu u Crnoj Gori "odvija zadovoljavajućom dinamikom".

Takođe se navodi da je Vučić rekao da su od suštinskog značaja dobri odnosi i dalje unaprjeđenje prijateljstva Srbije i Crne Gore.

 

Пратите нас на

Коментари42

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније