Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

03. 05. 2017. 15:07 >> 15:16
1

URA O DPS-U

"Ponose se onim čega se pametan stidi"

Da nije bilo DPS-a i njenih regionalnih saveznika, niti bi ratovali, niti pljačkali, niti bi se svađali sa bratskim narodima bivše Jugoslavije, već bi, kao region, vjerovatno bili motor progresa i uspjeha Evropske unije, naveli su u Građanskom pokretu URA.

"Dok ste vi bombardovali Dubrovnik i palili Konavle, švercovali cigare i jačali narko-kartele, deportovali Muslimane i ljubavili sa Ratkom Mladićem i Radovanom Karadžićem, osnivači Građanskog pokreta URA su Crnu Goru gurali ka nezavisnosti i Evropskoj uniji. Od ratnog razaranja Jugoslavije do NATO saveza trebale su vam tri decenije, a od NATO-a do Spuža vam neće trebati ni tri godine", saopštili su iz URE.

URA je saopštila da je „DPS, kao veliki zagovornik vrijednosti zapadnih demokratija, mnogo učinio da ljudska prava i emancipatorske ideje širi i potvrdi djelovanjem u Štrpcima, Morinju, Sarajevu, Bukovici, Dubrovniku, ali i na barikadama i deportacijama, te da je "DPS gurao Crnu Goru ka NATO savezu i onda kada su njeni funkcioneri uz čašicu viskija, nazdravljali sa Putinovim oligarsima i pustošili industriju“.

 „Čega se pametan i pošten duboko stidi, DPS se time ponosi. Da su što valjali, ne bi im bivši gradonačelnici prebukirali spuške pansione, niti bi prolazili sa smiješnim novčanim kaznama - već bi im se cjelokupna imovina stečena kriminalom oduzela i vratila budžetu. Da je DPS što valjao, ne bi najljepša zemlja na svijetu imala uništenu privredu i 50 hiljada nezaposlenih, niti bi penzioneri davali pola mizerne penzije za ljekove, već bi živjeli u sređenom i funkcionalnom sistemu, u kome bi bilo dovoljno mjesta za sve. Ne bi nam mladi bježali iz države, dok partijski funkcioneri gomilaju stanove po evropskim metropolama. Zbog svega toga, ali i svih drugih stvari koje su učinili, potrudićemo se da im se Crna Gora - adekvatno oduži“, navodi se u saopštenju URE.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније