Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

30. 04. 2017. 17:10 >> 17:01
8

DF SAOPŠTIO

Pokušavaju da usmjere pažnju na izmišljotine

Crnogorski režim, poslije potpisivanja kapitulacije Crne Gore na Cetinju, pokušava preko specijalnog tužioca Milivoja Katnića da usmjeri interesovanje javnosti na izmišljotine i konstrukcije iz afere državni udar, saopšteno je iz Demokratskog fronta (DF).

Katnić je ranije ocijenio da je osuđujuća presuda u istrazi pripremanja terorističkih napada na dan parlamentarnih izbora jako važna, da se u budućnosti nikada ne desi mogućnost da se izdajnici prikazuju kao patriote i teroristi kao heroji.

U reagovanju DF-a navodi se da, poslije sramne skupštine na Cetinju koja je prije dva dana potpisala kapitualaciju Crne Gore i njenu teritoriju ponudila NATO savezu, „lokalna agenturna mreža tog vojnog saveza, predvođena Milom Đukanovićem, pokušava preko poslušnika Katnića da usmjeri interesovanje javnosti na izmišljotine i konstrukcije iz afere državni udar“.

„Režim i njegovi strani nalogodavci su svjesni da je ovakvo stanje u Crnoj Gori, na duge staze, neodrživo jer se sve veći broj narodnih predstavnika, organizacija i pojedinaca izjašnjava da ne priznaje i ne prihvata kapitulaciju“, kaže se u reagovanju DF-a.

Prema njihovim riječima, odlučnost i upornost građana za rezultat će imati slobodno narodno izjašnjavanje u pogodnom trenutku, koje će konačno presuditi sramnoj izdaji.

„A Katnić bi nakon najnovijih otkrića DF-a, vezanih za njegove kriminalne veze sa ubicom u bjekstvu Sašom Sinđelićem, trebalo da se stidi i pokajnički čeka da pravda zakuca na njegova vrata, a ne da morališe“, navodi se u reagovanju.

Iz DF-a su kazali da Katnić nema petlju da ispuni ono što je obećao pred građanima CG.

„Nije on ni prvi ni poslednji Crnogorac koji je obolio od značaja zato što su neki moćni tuđinci odlučili da im on bude dio lokalne posluge. Takvih primjera je bilo mnogo u našoj prošlosti, a po sličnosti uloga posebno se nameće Bombaška afera iz 1907. Godine“, kaže se u reagovanju.

Navodi se da Katnić „skačući sa teme na temu, blateći nevine ljude, a istovremeno mučeći zatvorom čestite i poštene za potrebe kriminalne organizacije kojoj pripada, postaje opasni kriminalac koji se uzdigao iznad Ustava i zakona Crne Gore“.

Kako su kazali iz DF-a, Katnić udvorički hvali ulogu vlasti Srbije i njenih bezbjednosnih struktura, jer zna da u drugim zemljama ne može zauzeti položaj izvan njihovog pravnog sistema kao što to radi u Crnoj Gori.

„Nije nikakva tajna da ga hrvatsko pravosuđe istražuje dugi niz godina zbog svjedočenja građana Dubrovnika o teškim zločinima koje je počinio u vrijeme rata, a uskoro bi tužilaštvo Srbije trebalo da otvori slučaj šverca oružja na njenoj teritoriji kojim je lično upravljao Katnić, a materijalnu korist dijelio sa još par najbližih saradnika i poslovnih ortaka“, navodi se u reagovanju.

Na drugoj strani, navode iz DF-a, Katnić podmuklo hvali državno rukovodstvo i bezbjednosne strukture Srbije, „i tako lukavo pokušava da provuče da su oni ne samo učestvovali nego i osmislili lažni državni udar u Crnoj Gori, radeći navodno protiv vlastitog naroda u Crnoj Gori a za potrebe antisrpske politike Đukanovića“.

„Ne prvi put u javnom nastupu Katnić rukovodstvo službe bezbjednosti Srbije i njihovo tužilaštvo pokušava da dovede u direktnu zavisnost od Đukanovićevog režima, bezobrazno ih slikajući jarkim antiruskim bojama“, tvrde iz DF-a.

Prema njihovim riječima, možda se u narednom vremenu i utvrde neke pojedinačne veze djelova službi i tužilaštva Srbije sa ekspoziturom NATO-a, crnogorskom službom bezbjednosti.

„To se lako može uraditi ako se pravilno policijski obrade Saša Sinđelić, Mirko Velimirović, Beba Popović i njihovi kontakti iz službi. Upravo su ta lica ona koja omogućavaju tajnoj policiji Crne Gore da se u Beogradu ponašaju slobodno i bez bilo kakve kontrole, kao u vrijeme zajedničke države“, kaže se u reagovanju.

Navodi se da tamo crnogorska služba i dalje operativno pokriva sva „interesantna“ lica iz Crne Gore i Srbije, vrbujući za vlastite i potrebe NATO struktura čak i pojedince iz bezbjednosnog sistema i podzemlja Srbije.

Kako su kazali iz DF-a, ista ta služba u Crnoj Gori sve pripadnike opozicije a posebno srpskog naroda tretira kao opasne državne neprijatelje.

„DF će i dalje nastaviti da raskrinkava ovu opasnu kriminalnu organizaciju koju predvodi Đukanović, i niko nas ne može zaustaviti u našoj odlučnoj u beskompromisnoj borbi za slobodnu Crnu Goru“, poručili su iz tog političkog saveza.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније