Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

29. 04. 2017. 14:27   >>  14:01 2

PRISTUPANJE NATO-U

Veći pritisak na Srbiju, nakon odluke CG

Demokratska stranka Srbije (DSS) ocijenila je danas da će Srbija, poslije odluke Crne Gore da uđe u NATO, biti izložena još većim pritiscima da odustane od politike vojne neutralnosti.


Ta stranka je istakla da će "još energičnije" zastupati politiku vojne neutralnosti Srbije, kao i da će insistirati da se građani o pitanju ulaska u NATO izjasne na referendumu, dok se vlast i opozicione stranke u Srbiji zalažu za "evrounijatsku i pronatovsku politiku".

"Da su i vladajuća većina i najveći broj takozvanih opozicionih stranaka spremne da i pred tim pritiscima popuste dokazuje njihovo odbijanje predloga DSS-a da Narodna skupština donese Zakon o vojnoj neutralnosti, kojim bi se učvrstila vojno neutralna pozicija Srbije", saopštila je DSS. 

Ta stranka je ocijenila da o raskoraku "riječi i djela" vlasti i "evrounijatske takozvane opozicije" eksplicitnije govore čestitke i izjave podrške odluci Crne Gore da uđe u NATO koje su, kako ističe, "brzometno uputili". 

Skupština Crne Gore usvojila je u petak na Cetinju protokol o članstvu te zemlje u NATO-u i time završila zvaničnu proceduru pristupanja sjevernoatlantskom savezu. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније