Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

29. 04. 2017. 15:12 >> 14:46
2

U NIKŠIĆU

DF: Prvi maj u nikad lošijoj atmosferi

Prvi maj se u gradu pod Trebjesom dočekuje u nikada lošijoj atmosferi, kada su u pitanju radnici i osiromašena radnička klasa, ocijenjeno je iz Pokret za promjene (PzP) i Demokratski fronta.

 

U stranačkom saopštenju se navodi da zaposleni u Nikšiću i Crnoj Gori "nijesu slobodni ni u socijalnom ni u ekonomskom smislu".

"Nemaština, zaduženost i siromaštvo su prateće pojave, pa čudi kako građani i uspijevaju da sastave kraj sa krajem. Mlade generacije danas ne vide perspektivu, pa ne čudi što nikšićani odlaze sa kartom u jednom smjeru, što najbolje potvrđuje statistika, koja kaže da je Nikšić grad ispod sedamdeset hiljada stanovnika", saopštio je funkcioner te partije Arsenije Lalatović.

Navodi da je broj zaposlenih u proizvodnji i realnom sektoru na nikada nižem nivou, dok je, podsjeća, "najveća fabrika zgrada Opštine u kojoj se proizvode desetine i desetine miliona eura duga na grbači svih građana".

"Naravno, ovim 'industrijalcima' članska karta partija na vlasti je osnovna preporuka", kazao je Lalatović.

PzP i DF, kako je rekao, smatraju da je "aktuelna vlast nastala na korupciji i izmišljenim aferama oličenim u aferi državni udar, kao i u jednopartijskim izborima koji su bili nedavno u Nikšiću potvrđuju da i ovaj Prvi maj ima kontinuitet i ljudskog i radničkog posrtanja".

"Kako Nikšiću tako i Crnoj Gori su neophodne promjene! Inače kontinuitet degradacije i posrtanja ne propada, jer aktuelni režim umjesto da stvara, zapravo umije samo da uništava i razara. Pokret za promjene i Demokratski front čestitaju Prvi maj svim građanima i radnicima uz želju da sledeći Praznik rada dočekaju u boljem ambijentu i sa vlašću kakvu zaslužuje, a to definitivno nije aktuelna nesposobna i korumpirana vlast, već nova predvođena Demokratskim frontom i drugim opozicionim subjektima", navodi Lalatović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније