Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

28. 04. 2017. 19:40   >>  21:05 6

PREDSJEDNIK OCIJENIO

Obezbijedili vječno trajanje Crne Gore

Pozicija Crne Gore na međunarodnoj sceni se od ovog trenutka itekako mijenja, kazao je za našu Televiziju predsjednik Crne Gore Filip Vujanović. Današnjom, istorijskom odlukom na Cetinju, Crna Gora dobija brojne nove mogućnosti, ali prije svega okvir da sačuva svoje vječno trajanje.

"Mi smo u maju 2006. obnovili nezavisnost, a ovom odlukom smo obezbijedili da Crna Gora traje, imajući u vidu istoriju, cijeneći geografski položaj i znajući geopolitički položaj. Kada sve to imate u vidu, onda morate prihvatiti da kroz taj bezbjednosni okvir Crna Gora dobija garanciju svog trajanja i mislim da je to najvrjednija dimenzija ove odluke", kazao je Vujanović u intervjuu za TVCG.

Predsjednik države je naglasio da je veoma značajno što dobijamo nove ekonomske mogućnosti.

"Što kroz NATO, Crna Gora dobija značajne ekonomske koristi, što ima mogućnost da svoj investicioni ambijent učini atraktivnijim. Što ima mogućnost da ima više turista, jednom riječju da poveća kvalitet života svojih građana", kazao je Vujanović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније