Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

28. 04. 2017. 18:52 >> 19:47

BLAGOJEVIĆ OCIJENILA

Politički dijalog temelj dugoročnog mira

Vjerujemo da je dijalog dugoročno jedini pravi način za prevazilaženje razlika između političkih konkurenata, a da je Parlament u svakoj državi, kao institucija izabranih predstavnika građana mjesto gdje se prevazilaze svi izazovi i nesuglasice, ocijenila je članica Predsjedništva Socijaldemokrata Crne Gore, Marija Blagojević.

Kako navode u saopštenju, Socijaldemokrate izražavaju najdublje žaljenje povodom nemilih scena nasilja koje su se juče dogodile u makedonskom Parlamentu.

Blagojević ističe da region Zapadnog Balkana, koji je u svojoj prošlosti prevazišao veliki broj izazova i sukoba, ne smije dozvoliti da se na ovom podneblju dese bilo kakve krize ili novi sukobi koji bi neminovno uticali na stabilnost cjelokupnog regiona.

"Vjerujemo da je dijalog dugoročno jedini pravi način za prevazilaženje razlika između političkih konkurenata, a da je Parlament u svakoj državi, kao institucija izabranih predstavnika građana mjesto gdje se prevazilaze svi izazovi i nesuglasice, a nikako teren za nemile scene čiji smo svjedoci bili juče", kazala je Blagojević.

Navodi da je veoma važno da djelujemo ujedinjeno u cilju očuvanja vrijednosti političkog dijaloga, kao jednog od temelja demokratije i dugoročnog mira i stabilnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније