Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

28. 04. 2017. 13:06 >> 12:43

CRNOGORSKA PORUČUJE

Da svako radi ono za šta je sposoban

Sada je već svakome jasno da je pogrešno vođena politika u posljednje dvije i po decenije, osnovni razlog zaostajanja Herceg Novog u svom razvoju. Partokratija je bila važnija od svih ozbiljnih strategija razvoja našeg grada, ocijenio je kandidat za odbornika izborne liste "Crnogorska" Herceg Novi, Pavle Njegovac Gita.

On tvrdi da su partije koje su vladale Herceg Novim zbrinjavale svoje podobne i poslušne kadrove, zatvarajući vrata znanju, odgovornosti i profesionalizmu.

"Malo se ko u našem gradu sjeća kada je posljednji put u organima lokalne uprave i javnim preduzećima grada, na konkursu profesionalac pobijedio partijskog podanika. Ovakva nazadna politika koja je favorizovala poslušnost, a ignorisala struku i profesionalizam stvorila je potpuno beznađe kod mladih ljudi jer su samo preko političke pripadnosti mogli dobiti zaposlenje", rekao je Njegovac.

On navodi da za razliku od ovakvog vođenja politike, Crnogorska jasno poručuje građanima Herceg Novog da za njih nema kompromisa kada je u pitanju zapošljavanje novih kadrova toj Opštini.

"Za nas su stručnost, profesionalizam i odgovornost osnovni i jedini kriterijumi za sva buduća zapošljavanja u lokalnoj upravi i svim javnim preduzećima", navodi se u saopštenju.

Jedan od osnovnih uslova Crnogorske za saradnju sa drugim strankama u vršenju vlasti u Herceg Novom, kaže Njegovac biće stav da se osim izbornih funkcija, izbor za sva ostala radna mjesta vrši isključivo na osnovu konkursa, a odluka o prijemu isključivo na osnovu stručnih referenci, a nikada više na osnovu partijske pripadnosti.

One stranke koje nijesu spremne prihvatiti taj uslov, kaže Njegovac, nikada neće moći u bilo kakav savez sa Crnogorskom.

"Ovakvom našom porukom jasno želimo poručiti građanima Herceg Novog da Crnogorska ne želi u našem gradu nastavak i kontinuitet sa starom politikom, već potpuni diskontinuitet i okretanje novog poglavlja jer samo tako naš Novi možemo unaprijediti u svakom smislu", zaključuje se u saopštenju Crnogorske.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније