Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj.

27. 04. 2017. 12:46 >> 12:20
1

DEMOS PORUČIO

Posebnu pažnju posvetiće penzionerima

Demos želi posebnu pažnju da posveti penzionerima ukoliko postane dio buduće vlasti u Herceg Novom. Zalagaće se, kako su saopštili, da lokalna uprava nađe rješenje i da u skladu sa zakonom i budžetom opredijeli određena sredstva za socijalno ugrožene penzionere.

„Herceg Novi ima 6500 penzionera, od čega je 1400 socijalno ugroženih. Većina naših sugrađana koji su svoj radni vijek uložili za nas i bolju budućnost, na žalost živi u lošim uslovima. Kao jedini angažman od strane lokalne uprave nudi im se mogućnost dobijanja  jednokratne novčane  pomoći, što je nedovoljno“, smatra novski Demos.

Predstavnici  izborne liste DEMOS su  u razgovoru sa građanima, a posebno sa penzionerima,  uvidjeli  da se oni susreću sa nizom problema o kojima, kako smatraju, malo ko vodi računa.

„Naišli smo na divne ljude koji su nam rekli da ulazak u treće doba i odlazak u penziju obično znači i društveni život manjeg inteziteta, a zbog nedostatka organizovanih događaja i prostora za druženje upućeni su na kućne posjete koje nijesu česte. Penzioneri u Herceg Novom nemaju ni Dnevni centar, kao ni Dom za stare“, ističu u Demosu.

Demos želi da posvetiti posebnu pažnju ovoj kategoriji, ukoliko postane dio buduće vlasti u Herceg Novom.

„Zalagaćemo se  da lokalna uprava nađe rješenje i da u skladu sa zakonom i budžetom opredijeli određena sredstva za socijalno ugrožene penzionere. Naše aktivnosti će se, takođe, okrenuti i u pravcu reformi, poboljšanju, kao i jačanju primarne zdravstvene zaštite. Sarađivaćemo sa mjerodavnim tijelima koja se profesionalno bave socijalnom zaštitom starijih osoba. Zalagaćemo se da opština dodijeli zemljište za izgradnju Dnevnog centra za penzionere Herceg Novog“, obećavaju iz Demosa.

 Kao još jedan od programskih pravaca, takođe, zalagaće se da uvedu besplatne karte za penzionere u gradskom saobraćaju.

„Odgovoran odnos prema Novljanima je ono što Demos želi da postavi kao pravilo buduće vlasti“,navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније