Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

25. 04. 2017. 18:55 >> 18:29
7

"SAMO ŠIRE MRŽNJU"

DPS: Marina Jočić pravo lice DF-a

Poslanica Marina Jočić je pravo lice Demokratskog fronta, koji bi trebalo da predstavlja u Skupštini Crne Gore. Njen dosadašnji učinak na mjestu poslanice jednak je učinku DF-a na državnom nivou – nasilje i širenje nacionalne mržnje i netrpeljivosti, saopštila je Demokratska partija socijalista (DPS).

"Nije ni sjela u poslaničku klupu, ali je do sada stigla da udari u lice poslanicu DPS-a Martu Šćepanović i da svom bivšem kolegi iz DF-a Nikoli Rovčaninu prigovori što će mu u Demokratama novi šefovi biti Alabanac i Musliman. Sramotno, da sramotnije ne može biti. I to je sve po čemu će DF i Marina Jočić biti upamćeni u ovom sazivu crnogorskog Parlamenta, ali i u istoriji crnogorskog parlamentarizma", naveli su iz DPS-a.

Kazali su da su nipodaštavajući i uvrjedljivi stavovi DF-a prema nacionalnim manjinama odavno poznati, "još otkako su neki od njihovih lidera predvodili kolone ka Tuzima, sa namjerom da se „obračunaju“ sa građanima tog dijela Crne Gore i Podgorice".

"Ono što je iznenađujuće u vezi sa javno iznijetim stavovima poslanice DF-a o Albancima i Muslimanima je „mlaka“ ili nikakva reakcija takozvanih „građanskih“ partija koje su, u želji da izbjegnu polemiku sa DF-om, gotovo prećutale ovaj nacionalistički ispad Jočićke. Tim prije što poslanica DF-a svojim ispadom nije uvrijedila samo Demokrate, već i cijelu državu, njen građanski i multietnički duh i ustavna načela jednakosti", navodi se u saopštenju DPS-a.

Iz te partije su kazali da je svojim istupom Marina Jočić demaskirala i priču o famoznoj „deklaraciji o pomirenju Srba i Bošnjaka“ koja je dogovorena tokom posjete Andrije Mandića, Milana Kneževića i Orhana Šahmanovića Čečeniji.

"Sada je jasno kakav je zaista odnos rukovodstva DF-a prema manjinskim narodima, a Jočićka je to samo otvoreno saopštila", ističu u DPS-u.

Poručuju da status poslanika u Skupštini Crne Gore ne umanjuje odgovornost za javno izrečenu riječ i učinjena djela, ma od koga ona dolazila i ma kome bila upućena, pa makar i najljućem političkom protivniku, u što su se, kako su naveli, očigledno pretvorili DF i Demokrate.

"Sa druge strane, Demokratska partija socijalista će, kao i uvijek, ostati posvećena afirmaciji najvećeg bogatstva Crne Gore, njenog multietničkog, multikonfesionalnog i multikulturnog sklada, bez obzira na političke razlike sa bilo kojom političkom partijom", zaključuju u DPS-u.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније