Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

25. 04. 2017. 16:53   >>  16:27 3

DPS ISTIČE

"DF vrši politički pritisak na institucije"

Svaki potez Demokratskog fronta (DF) tokom proteklih šest mjeseci, a i prije toga, sračunat je samo sa jednim ciljem – da izvrše pritisak ne samo na Vrhovno drtžavno tužilaštvo (VDT) i Specijalno državno tužilaštvo (SDT), već i na sve ostale državne institucije, ne bi li ih doveli u situaciju da odustanu od procesuiranja lidera DF-a u mnogim slučajevima, od pokušaja terorističkog napada, pa do posljednjih pokušaja širenja nacionalne mržnje i netrpeljivosti, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

"Kad Demokratski front nakon pokušaja prolivanja krvi građana Crne Gore, rušilačkih protesta, uličarskih uvreda i prijetnji na račun SDT-a, fizičkih napada na poslanike u Skupštini, prijetnji “glava za glavu” ukoliko se pravosuđe usudi da procesuira njihove lidere, finansijskih malverzacija i svega ostalog što su činili, pripiše bilo kome “politički pritisak na VDT-a”, svaki zdravorazumni građanin se zapita u kojoj paralelnoj realnosti žive DF-ovci", saopštio je DPS.

Iz te partije su kazali da o tome koliko u DF-u uvažavaju i poštuju tužilačke institucije, najbolje svjedoče besprizorne prijetnje i uvrede koje su bezbroj puta izrekli na račun SDT-a i VDT-a, zbog kojih bi DF-ovci, kako su ocijenili, opet trebalo da odgovaraju pred nadležnim organima.

"To što u DF-u sada izmišljaju nekakav „politički pritisak“ na VDT-a i staju u njegovu odbranu, neće ih abolirati za sva nedjela koja su pripremali Crnoj Gori i njenim građanima i zbog kojih počinje sudski proces protiv lidera tog političkog saveza, koliko god se oni trudili da dizanjem halabuke zamaskiraju svoja nepočinstva. Tek će imati što da objašnjavaju i SDT-u, i VDT-u, i sudijama, a građanima je odavno jasno sa kakvim izdajnicima imaju posla", zaključuju u DPS-u.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније