Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda; Objavio: I. P. ]

25. 04. 2017. 08:02 >> 07:38
3

PICULA VJERUJE

CG će biti 28. članica EU

Hrvatska je ušla u EU kao 28. clanica, ali ce nakon izlaska Ujedinjenog Kraljevstva - Unija opet imati 27 clanica. Vjerujem da ce, ako ovako nastavi pregovarati,usvajati i primjenjivati zajednicku europsku pravnu baštinu, nova 28. clanica EU biti upravo Crna Gora, rekao je evropski poslanik i bivši ministar vanjskih poslova Hrvatske Tonino Picula.

On ističe da za Crnu Goru ka EU ostaje još puno posla.

"Nema sumnje da pregovarački proces o članstvu Crne Gore u Evropskoj uniji dobro napreduje. O tome jasno svjedoči ne samo broj otvorenih i privremeno zatvorenih poglavlja, nego i opšte raspoloženje u zemlji kada se radi o evropskoj perspektivi. Uprkos najvećem napretku od svih zemalja kandidatkinja, do članstva u Evropskoj uniji Crnu Goru dijeli period u kojem će morati riješiti još mnogo unutrašnjih otvorenih pitanja prilagođavanja evropskim standardima", kazao je Picula za Pobjedu.

Bivši hrvatski šef diplomatije podsjeća da je njegova zemlja ušla u EU kao 28. članica, ali da će nakon izlaska Ujedinjenog Kraljevstva EU opet imati 27 članica.

"Vjerujem da će, ako ovako nastavi pregovarati, usvajati i primjenjivati zajedničku evropsku pravnu baštinu, nova 28. članica EU biti upravo Crna Gora", istakao je Picula.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније