Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

24. 04. 2017. 15:03 >> 14:40
5

CRNOGORSKA ISTIČE

DF želi da napravi "Srpski HN"

Herceg Novi zaslužuje ozbiljnu politiku razvoja, a ne politiku haosa i sunovrata, saopšteno je iz Crnogorske.

"Nacional-šovinizam, nažalost, nije mogao mimoići i izbore u Herceg Novom. Konglomerat stranaka okupljenih u DF-u želi napraviti „Srpski Herceg Novi“. Nijesu nam još otkrili na koji način to žele izvesti jer smo taman pomislili da su vremena etničkih čišćenja zauvijek iza nas. Mrzitelji svega što ima prefiks „crnogorski“ nemaju predaha i ova kampanja u Herceg Novom samo im daje priliku da nastave mračnom stranputicom u koju su duboko zagazili", saopštila je Crnogorska.

Iz te partije su kazaliu da su vremena i takav način artikulisanja politike daleko iza nas.

Takva politika užasa je poražena zauvijek na ovim prostorima i oni su samo zaostali relikt koji nas podsjeća na ta tužna sjećanja", navodi se u saopštenju.

Ističe se da Crnogorska već dugo upozorava sve građanske opozicione stranke u Crnoj Gori na opasnost bilo kakvog solidarisanja sa politikom DF-a jer takva politika, kako su ocijenili, ni u kom slučaju ne može, ni jednim svojim dijelom, biti dio rješenja ukupne crnogorske krize.

"Naravno da takva politika ne može dati odgovore ni na ozbiljan razvoj Herceg Novog jer Herceg Novi zaslužuje ozbiljnu politiku razvoja, a ne politiku haosa i sunovrata. Za razliku od politike koja pokušava Herceg Novi zadržati u svojevrsnom „getu“, Crnogorska želi i nudi građanima Herceg Novog najčvršće povezivanje sa svojom Crnom Gorom. Samo takva ozbiljna politika može otvoriti vrata razvoja našeg grada", saopštila je Crnogorska.

Poručuju da će se stranke na vlasti u Novom mijenjati, ali da grad pod Orjenom mora biti najljepši biser i dragulj Crne Gore.

"Mi iz Crnogorske dobro znamo da takav politički pristup nema alternativu i svojom snagom, koju će nam dati građani Herceg Novog na ovim izborima, bićemo najbolji garant crnogorske budućnosti našeg grada. Zato građani Herceg Novog i ne treba da se plaše od poruka nacional-šovinista jer su to u današnjim vremenima samo bajke, a u našem gradu niko ne želi biti lik iz basne, koji bi u tako nešto povjerovao", zaključuje se u saopštenju Crnogorske.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније