Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dnevne novine; Objavio: I. P. ]

24. 04. 2017. 08:05 >> 07:39
19

BRAJOVIĆ OCIJENIO

Ulazak u NATO istorijski trenutak

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović kazao je da je pristupanje Crne Gore NATO-u istorijski trenutak za Crnu Goru.

 

Opozicioni bojkot parlamenta, kako kaže, neminovno će se odraziti na podršku koju je opozicija dobila od građana.

On navodi da nijedna partija, koja se zalaže za referendum u NATO nije iskoristila ustavne mehanizme i pokrenula inicijativu za njegovo izdržavanje.

"Pristupanje NATO je istorijski trenutak za Crnu Goru i nikada, tokom višedecenijskog bavljenja politikom, nijesam imao dilemu da je to pravi put za našu državu. Generacija političara kojoj pripadam preuzela je na sebe odgovornost da realizuje tri velika cilja. Prvi je ostvaren kada smo obnovili državnost Crne Gore, drugi je punopravno članstvo Crne Gore u NATO, što znači dugoročnu stabilnost države i doprinos stabilnosti Zapadnog Balkana. Treći cilj, usmjeren kako na unutrašnje prilike naše zemlje, tako i na vanjsku politiku, jeste članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji. Očekujem da partije koje učlanjenje u NATO imaju kao jasan programski cilj to potvrde i u Skupštini na dan glasanja o tom izuzetno važnom pitanju za budućnost Crne Gore", rekao je Brajović u intervjuu Dnevnim novinama.

Poznato, kako je rekao, da dio opozicije nema pozitivan odnos prema tom pitanju.

"Ali smatram da su i sebi i građanima dužni da sve argumente iznesu isključivo u Skupštini Crne Gore. Predstojeća politička dešavanja biće jasan znak i mjera političke odgovornosti", rekao je Brajović.

Smatra i da Skupština Crne Gore ima puni kapacitet i legitimitet da donese tu odluku, jer su se, napominje, građani na izborima, glasajući za partije koje su, između ostalog, iznijele svoj stav i o ovom pitanju, "de facto izjasnili i za to da li su za NATO ili ne".

"U svakom slučaju, očekujem da će apsolutna većina poslanika glasati za ulazak u NATO. Podsjećam da je od svih država članica koje su pristupile NATO, referendum sproveden u samo dvije, koje su na to bile obavezane svojim zakonskim i ustavnim rješenjima", rekao je Brajović.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније