Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

21. 04. 2017. 16:32 >> 16:11
2

POKRET ZA NEUTRALNOST

Proslijedili Studiju o neutralnosti CG

Izvršni direktor Pokreta za neutralnost, Stefan Đukić je svim poslanicima vladajuće koalicije, kao i poslanicima SDP-a proslijedio Studiju o neutralnosti Crne Gore, koju je pripremila ta NVO a pod vođstvom Ognjena Jovovića i Filipa Kovačevića uz propratni tekst, saopštili su iz te NVO.

Pokret za neutralnost je Studiju proslijedio povodom sjednice Skupštine koja je zakazana za 28. april a na kojoj bi trebalo da se nađe predlog Zakona o potvrđivanju Sjevernoatlantskog ugovora.

„Smatram da bi bilo dobro da se upoznate i sa ovakvom studijom i sa mišljenjem koje nudi jedno alternativno tumačenje buduće geopolitičke pozicije Crne Gore. Sve analize, svi nalazi i sve studije koje je izveo naš Pokret govore u prilog vojne neutralnosti kao najbolje pozicije u bezbjednosnom, ekonomskom i svakom drugom strateškom pogledu. Takođe, znajući da je Evropska Unija strateški interes naše zemlje, smatramo da je njen bezbjednosni okvir, obuhvaćen u stavu 42.7 Lisabonskog sporazuma po kojem sve članice moraju da štite onu koja zatraži bezbjednosnu pomoć, dovoljan da sačuva suverenitet i granice Crne Gore. Stoga Vas molim da razmislite još jednom o strateškim interesima naše zemlje, da vratite protokol na javnu raspravu i da se založite za referendum“, navodi se u saopštenju Pokreta.

Kako su saopštili pomenuta studija može se naći na sajtu Pokreta www.mnmne.org

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније