Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Beta; Objavila: J.B.Č ]

21. 04. 2017. 14:40 >> 14:17
19

KREMLJ NALOŽIO

Propagandni napad na CG

Turska sad može malo da odahne, pošto Rusija ima novog neprijatelja, malenu Crnu Goru na Balkanu, piše u današnjem komentaru glavni urednik ruske informativne agencije Rosbalt.

Toj državi sa stanovništvom veličine jedne od moskovskih opština, navodi autor, juče su pažnju poklonila čak dva visoka ruska činovnika - portparolka Ministarstva spoljnih poslova i šef Ruske agencije za turizam.

"Uzimajući u obzir izjave pomenutih činovnika i izvještaja na Prvom kanalu ruske TV, koju ranije ta balkanska država očigledno nije zanimala, sve postaje jasno, kao Božiji dan: iz Kremlja je poslata komanda 'u napad'", dodaje se u komentaru.

Autor navodi da zvanična Moskva ima tri osnovne primjedbe na Crnu Goru i njen tradicionalno prijateljski i bliski narod: Crnogorci su nedruželjubivi i skloni provokacijama, mogu da vas izbace iz zemlje i pošalju u treću, a i vladajući režim je uveo zemlju u NATO.

"To je laž. Ruski zvaničnici u posljednje vrijeme veoma lako lažu", navodi se u komentaru i dodaje da Crnogorci "i dalje vole Ruse", a da reportaže ruskih televizija o užasnom stanju u Crnoj Gori mogu da izazovu samo smijeh.

"Te reportaže - 'istraživanja' samo služe za podnošenje izvještaja Kremlju o učinjenom, jer neće dati nikakav rezultat. Svejedno broj turista iz Rusije koji ljetuju u inostranstvu stalno opada, ali ne zbog poboljšanja kvaliteta usluga u ruskim turističkim centrima", ocjenjuje autor.

Dodaje se da one koji su već probali i Krim i Soči i Budvu "strašna upozorenja" iz Ministarstva spoljnih poslova i Agencije za turizam i državnih televizija neće zaustaviti.

"Jedino da potpuno zabrane putovanja u Crnu Goru, ali to će već biti potpuni i nemotivisati apsurd, jer nijesu zabranjivali ni odlaske u Gruziju i Ukrajinu", navodi se u komentaru.

U komentaru se ocjenjuje da izjave visokih ruskih činovnika i novinarske reportaže još izgledaju kao pljuvanje u lice polovini građana Crne Gore koja nije protiv ulaska zemlje u NATO.

Autor dodaje i da u slučaju nekog spora sa Albanijom, ili neke provokacije, Crnu Goru neće štititi Rusija, "koja nije zaštitila ni Srbiju".

"Crna Gora je mala i živi u komplikovanom okruženju kako zna i ume. Zato i ulazi u NATO i nada se ulasku u EU. Za Podgoricu to je osiguranje od gubitka nezavisnosti i teritorije. Zašto je Moskva tako bijesna, nije mi jasno", navodi se u komentaru glavnog urednika Rosbalta.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније