Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

21. 04. 2017. 14:02   >>  13:46

U TOPLOJ

Formiran mjesni odbor Socijaldemokrata

OO Socijaldemokrata Herceg Novog formirao je mjesni odbor u Toploj, koji će se u narednom periodu baviti prioritetnim problemima ovog naselja, saopštili su iz te partije.

"Zalagaćemo se da naši građanima obezbijedimo dežurnog doktora, kako bi mogli da dobiju blagovremenu zdravstvenu zaštitu, da ne bi morali da idu za Kotor da rješavaju hitne zdravstvene probleme, jer Službe hitne medicinske pomoći trenutno radi samo do 20 časova", navodi se u saopštenju Socijaldemokrata.

Oni napominju da će insistirati da Herceg Novi konačno dobije dežurnu apoteku, koja bi radila i nakon 21 čas, kako bi građani, u hitnim slučajevima, mogli da imaju pristup lijekovima, a ne da i u tom slučaju putuju do Kotora.

"U koordinaciji sa nadležnim državnim organima riješićemo problem bezbjednog pristupa đaka pješaka do škole „Dašo Pavičić“, kao i roditelja koji dovode svoju djecu u vrtić", poručili su iz tre partije.

Poseban akcenat kažu staviće na renoviranje kompletne ulice Pet partizanskih majki od magistrale do Njegoševe ulice, a izgradnjom trotoara onemogućiće parking za vozila koja ugrožavaju bezbjednost pješaka i otežavaju odvijanje saobraćaja.

"Tri neuređene površine ispod semafora u Toploj, koje su pretrpane vozilima i vidno narušavaju izgled Tople, do njihove konačne valorizacije, a shodno urbanističkim planovima, uredićemo i staviti u funkciju parkinga, kako bi se prevashodno stanarima okolnih zgrada, omogućila mjesta za parking", kažu Socijaldemokrate.

U narednom periodu napominju pozabaviće se i rješavanjem nedostatkom osvjetljenja u nekoliko sporednih ulica koje vode sa magistrale od ulice Braće Grbića.

"One su neosvijetljene i kao takve predstavljaju problem za kretanje u večernjim časovima", ocijenili su.

U fokusu SD-a u Novom kako najavljuju biće i izgradnja dječijeg igrališta ispod nekadašnjeg Zrenjaninskog odmarališta, kao i sređivanje i kupovina mobilijara za vrtić Topla.

"Socijaldemokrate se zalažu za dinamičan razvoj Herceg Novog, koji se može postići jedino ravnomjernim razvojem grada, na čemu se posebno zasnivaju naše aktivnosti", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније