Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

19. 04. 2017. 20:55   >>  20:44 2

DEMOKRATE PORUČUJU

Prioritet - opstanak bolnice Meljine

Danas su, u okviru kampanje za lokalne izbore u Herceg Novom, Demokrate obišle područja Poda, Savine i Meljina i posjetili 558 domaćinstava.

"Do ovog dana kampanje bilježimo podršku od 30,23 odsto. Sa volonterima Demokratske Crne Gore i ovog puta bili su predsjednik Aleksa Bečić, generalni sekretar Boris Bogdanović i kandidat za gradonačelnika Stevan Katić", saopšteno je iz te stranke.

Demokrate su, kako navode, kao prioritet u svom programu zacrtale opstanak bolnice u Meljinama. 

"Ukazali smo na njen neriješen status zbog loše privatizacije. A kvalitetna bolnica je neophodna gradu, zbog udaljenosti drugih zdravstvenih centara, naročito tokom turističke sezone. Zahtijevaćemo definitivan raskid ugovora o privatizaciji i vraćanje Bolnice u sistem javng zdravlja. Kao nova lokalna samouprava, uključićemo se u rješavanje problema Bolnice, jer ona mora da opstane u interesu zdravlja Novljanki i Novljana", poručili su iz te stranke.

Kako su naveli u saopštenju, mještani Poda su Demokrate upoznali da su kao mjesna zajednica više puta ukazivali na problem kamenoloma na Podima koji, iako van funkcije, zadaje probleme mještanima. 

"Koplja se ne smiju lomiti na njihovim domovima i imanjima. Nova vlast, čija će okosnica, već sada se može zaključiti, biti Demokratska Crna Gora, omogućiće adekvatno učešće mjesnih zajednica i sporazumno donošenje odluka u interesu građana", poručuju iz stranke.

Građani Savine su Demokrate i njihovog lidera Bečića saopštili da je Savini neophodno uređenje parkinga od starog Doma zdravlja do solitera. 

"Još uvijek nije završeno ni dječije igralište koje se obećava godinama unazad. Prethodne vlasti nijesu uspjele da valorizuju i iskoriste ni veliki turistički potencijal Herceg Novog koji leži u Savinskoj dubravi", navodi se 

"Radićemo i na punoj iskorišćenosti svih potencijala kojim na svim stranama raspolaže hercegnovska opština. Sve ovo će se desiti nakon 7. maja, kad ćemo iz fotelja, na demokratski način, izvrnuti one koji su, svojom naopakom politikom, unizili i Novi i Novljane", navodi se u saopštenju Demokrata.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније