Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

12. 04. 2017. 11:46 >> 11:20
18

JAKŠIĆ SMATRA

Dolazak Mekejna podrška EU integracijama

Politički analitičar Boško Jakšić ocijenio je da će akcenat posjete američkog senatora Džona Mekejna Podgorici biti podrška Crnoj Gori na putu evropskih integracija.

 

Jakšić je, komentarišući Mekejnovu turneju po zemljama Zapadnog Balkana, rekao da američki senator ima “radosnu priliku”, kad je riječ o dolasku u Crnu Goru.

“On ne mora da upozorava na rastuću opasnost ruskog pritiska na čitav region. Senator dolazi u Podgoricu dan pošto je američki predsjednik Donald Tramp potpisao protokol o pristupanju NATO-u, uz sva očekivanja da Crna Gora 25. maja na samitu bude punopravna članica”, rekao je Jakšić za Radio Crne Gore.

Mekejn, kako je rekao, dolazi u trenutku slavlja, dok će, kako je ocijenio, protivnike NATO članstva iritirati ono što će Mekejn imati da kaže.

“Akcenat će biti na tome da će podržati Crnu Goru na putu evropskih integracija, što je jedna opšta poruka koju je na drugim adresama, zemljama kandidatima, odaslao, ili će odaslati”, kazao je Jakšić.

Smatra i da Mekejn nije došao u svojstvu nekog “ko bi razgovarao o bilateralnim odnosima”, te da se posjeta svoji uglavnom na “analizu regiona u svjetlu globalnih odnosa i početka novog zaoštravanja na relaciji Moskva-Vašington”.

“Često smo imali prilike da čujemo da je Crna Gora sa 650.000 stanovnika i malom teritorijom nevažna, i oni koji su se protivili ulasku Crne Gore pitali su se čemu jedna takva mala terirotija, čija je obala kao veči nosač aviona. Ali u datim okolnostima zaoštravanja, svaka terirotija je od strateške važnosti. To što Crna Gora ulazi u NATO raduje ne samo stratege u Briselu, nego i u Vašingtonu”, kazao je Jakšić.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније