Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

10. 04. 2017. 17:30 >> 17:05
3

ZENKA - HOTI

Integrisati CG zajednicu na Kosovu

Na osnovu Strategije za afirmaciju i integraciju crnogorske zajednice u Republici Kosovo 2016-2021., treba raditi na afirmaciji i očuvanju identiteta crnogorske manjine na Kosovu, kao i njihovoj punoj integraciji u kosovsko društvo, saglasili su se crnogorski ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka i zamjenik ministra kulture, omladine i sporta Kosova Redžep Hoti.

Albanska manjina u Crnoj Gori i crnogorska manjina na Kosovu predstavljaju most saradnje između dvije zemlje i obogaćuju kulturni diverzitet zemlje u kojoj žive i djeluju. Svojim konstruktivnim djelovanjem one unaprijeđuju bogatstvo suživota, doprinose jačanju sinergije, te ukupnog međunacionalnog, međukulturnog i međuvjerskog sklada, ocijenili su sagovornici.

Zajednički je ocijenjeno da su bilateralni odnosi ovih prijateljskih zemalja veoma dobri, te da će se takva saradnja nastaviti i u narednom periodu, posebno u oblastima ljudskih i manjinskih prava, obrazovanja, kulture, turizma i ekonomije.

Zenka je sagovornika informisao da je politika Vlade Crne Gore veoma posvećena ispunjavanju svih međunarodnih standarda u procesima evropskih i evroatlanskih integracija, te da Ministarstvo za ljudska i manjinska prava ima značajnu ulogu u najvažnijem pregovaračkom poglavlju 23 koje se odnosi na Pravosuđe i temeljna prava.

Hoti je Zenki prenio poziv ministra kulture, omladine i sporta Kosova Kujtima Šalje da dođe u radnu posjetu Prištini i da se tom prilikom detaljnije razmijene primjeri dobre prakse i dogovore koraci u daljoj saradnji.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније