Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

03. 04. 2017. 15:27   >>  15:02 1

BRAJOVIĆ - RAMA

Odnos CG i Albanije važan za stabilnost regiona

Dobrosusjedska politika Crne Gore i Albanije važna za jačanje stabilnosti u regionu, ocijenili su predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović i premijer Albanije Edija Ramu na današnjem sastanku u Vili "Gorica".

"Na sastanku je istaknuta važnost intenziviranja parlamentarne saradnje, čemu je značajno doprinijela nedavna posjeta delegacije Odbora za međunarodne odnose Parlamenta Albanije na čelu sa predsjednicom Odbora Artom Dade", saopšteno je iz Skupštine.

Brajović i Rama su se složili da je za jačanje stabilnosti u regionu od nemjerljive važnosti dobrosusjedska politika koju njeguju Crna Gora i Albanija.

"Predsjednik crnogorske Skupštine naglasio je značaj ostvarivanja prava manjinskih naroda u obje države kao važnu kariku dobrosusjedskih odnosa, pri čemu albanska manjina u Crnoj Gori značajno participira u organima upravljanja", piše u saopštenju.

Takođe, na sastanku je ocijenjeno da odlični politički odnosi i kontinuirani dijalog na najvišem nivou treba da prati intenzivnija ekonomska saradnja i jačanje pravnog okvira, čemu su brojni sporazumi i započeti zajednički projekti dali odličan impuls.

Brajović i Rama razgovarali su i o evropskim i evroatlanstkim integracijama.

"Kada je o završnoj fazi NATO integracije riječ, Brajović je najavio da će u Skupštini Crne Gore uskoro biti obavljena ratifikacija Vašingtonskog ugovora, čime će biti okončana priprema za dostavu ratifikacionih instrumenata. Brajović je zahvalio premijeru Rami na podršci koju je Albanija od početka pružalala članstvu Crne Gore u NATO", naveli su iz crnogorskog parlamenta.

Kako se dodaje, takođe je konstatovana dobra dinamika puta Crne Gore ka Evropskoj uniji, kao i spremnost naše države da svoja iskustva evropskih integracija podijeli sa susjednom Albanijom.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније