Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda; Objavio: I. P. ]

03. 04. 2017. 08:38 >> 08:16
7

ŠAHMAN OČEKUJE

DPS da se ponaša kao partner BS-a

Bošnjačka stranka (BS) nikada nije uslovljavala koalicione partnere, već se uvijek ponašala partnerski. Naš kadar pokazao je da postiže dobre rezultate na vrlo zahtjevnim državnim pozicijama. Zato je za očekivati da naš veći koalicioni partner, DPS, poštuje naš politički habitus koji nas preporučuje za saradnju, smatra portparol Bošnjačke stranke, Sead Šahman.

 

Na pitanje da li narušen odnos sa DPS-om u Petnjici može imati posljedice na njihov odnos i na državnom nivou, Šahman kaže da nesuglasice treba rješavati dijalogom i nalaženjem najboljih mogućih rješenja.

"Interesi građana novoformirane opštine moraju biti na prvom mjestu. Politički subjekti koji vrše vlast bili su dužni stvarati boljitak za društvenu zajednicu i omogućiti da opštinske institucije profunkcionišu i budu servis građanima. Posmatrano sa šireg aspekta, dva ključna vanjsko-politička cilja provladine politike apsolutno se poistovjećuju sa programskim opredjeljenjima Bošnjačke stranke. Postati dio naprednih civilizacijskih krugova i dijeliti sudbinu sa državama članicama EU i NATO alijanse je nešto što nas dominantno veže da budemo aktivni sudionici ove vlasti", rekao je Šahman za Pobjedu.

Istakao je da približavanje Crne Gorim ovim savezima smatraju izuzetno važnim. On napominje da su zadovoljni realizacijom koalicionog sporazuma sa DPS-om, te da u narednim mjesecima očekuju dalju, koja se odnosi na veću zastupljenost Bošnjaka i drugih manjinskih naroda u institucijama sistema, ravnomjerniji regionalni razvoj i u tom smislu "približavanje" sjevera države centralnom i primorskom regionu, ali i intenziviranje evropskih integracija i, naravno, vrlo skoro i izvjesno pristupanje naše države Sjevernoatlantskoj alijansi.

"Naša politička agenda, kako na unutrašnjem, tako i na vanjskom i međunarodnom planu, u osnovi ima za cilj društvo prosperiteta i uvjeren sam da je vrlo lako sarađivati na tom putu", ističe on.

I u ovoj partiji su mišljenja da bojkot opozicije nije prihvatljiv i da ne doprinosi poboljšanju političke klime. Prema njegovom mišljenju nerealno je očekivati ponavljanje parlamentarnih izbora.

"Opozicija bi trebalo da preuzme breme odgovornosti za koje su dobili povjerenje birača i da se vrati u skupštinske klupe odakle će predlagati svoje ideje i zastupati programske ciljeve. Parlamentarni izbori održani su prije samo pola godine i svi politički subjekti imali su priliku da participiraju u izbornoj utakmici. Zato, očekivati ponavljanje izbora u ovom trenutku nije realno", zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније