Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

02. 04. 2017. 15:12 >> 14:46
9

ZEKOVIĆ DPS-U

Podržavate li Vučića zbog Marovićeg državljanstva?

Nakon podrške šefa države Filipa Vujanovića kandidaturi Aleksandra Vučiću na predsjedničkim izborima u Srbiji javnost se sa pravom pita da li je u pitanju jos jedan dil na relaciji DPS-Vučić na štetu državnih interesa Crne Gore, saopštio je član Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP) Bojan Zeković.

 

On je upitao da  li se podrškom "kupuje sloboda i srpsko državljanstvo za Svetozara Marovića i njegovo neizručivanje Crnoj Gori".

"Činjenica da je doskorašnji drugi čovjek DPS, po sopstvenom priznanju šef organizovane kriminalne grupe, van domašaja crnogorske pravde govori tome u prilog. Poznato je da DPS, umjesto da kažnjava aktere korupcije i kriminala iz svojih redova, obilato ih pomaže i nagradjuje. Svi akteri afere Snimak su u medjuvremenu napredovali, neki do visokih državnih pozicija", naveo je Zeković. 

Prema njegovim riječima, ako već Marović ne može da napreduje nakon milonskih pljački, ono mu se bar može obezbijediti da na slobodi i sa tuđim državljanstvom uživa u otetom od naroda. 

"Vučić, radikali, Miloševićevi socijalisti koji danas čine vlast u Srbiji mogu u tome pomoći svojim starim ratnim drugovima iz DPS – davanjem srpskog državljanstva Maroviću i njegovim bjekstvom od pravde", kazao je Zeković.

SDP, kako je dodao, konstatuje da su jedino DPS, Mandić i Knežević dali podršku Vučiću.

"Ništa čudno – taj trojac ima Jedinstvenu Rusiju za strateškog političkog partnera, pa ne sumnjamo da je nalog iz Moskve morao biti ispoštovan. Ostavljamo novokomponovanim DPS patriotama i Pink Crnogorcima da nam objasne kako to veliki DPS borci protiv 'crnogorskih četnika' zdušno podržavaju četničke vojvode i Šešeljeve portparole u Srbiji", zaključio je Zeković.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније