Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 06. 2013. 16:09   >>  17. 06. 2013. 10:00

PROMJENE DO JESENI

Vuković: Opet će predložiti dvotrećinsku

Poslanik Demokratske partije socijalista Miodrag Vuković očekuje da će i u najavljenom dopunjenom mišljenju Venecijanske komisije biti predložen model izbora nosilaca pravosudnih funkcija dvotrećinskom većinom, kao i da će uslovi za otvaranje poglavlja 23 i 24 biti ispunjeni do jeseni.

Vuković je rekao da nije problem u dvotrećinskoj većini, kako se to javnosti pokušava predočiti, već u deblokirajućim mehanizmima da do izbora dođe.

 

 

»Ne postoji dilema kakvo će mišljenje VK biti, i kakvo je do sada bilo, jer očigledno ljudi ne znaju i namjerno im se predočava pogrešno stanje«, kazao je Vuković agenciji MINA.

On smatra da je za izbor Vrhovnog državnog tužioca najsporniji deblokirajući mehanizam.

»Radi se o klasičnim političkim kalkulacijama, a ne o potrebi da se dođe do kvalitetnog riješenja, da biramo najbolje nosioce pravosudnih funkcija, da stimulišemo najbolje pravnike da konkurišu«, naveo je Vuković.

Upitan da li očekuje da ustavne promjene mogu biti izvršene do jeseni, čime bi se stekli uslovi za otvaranje poglavlja 23 i 24, Vuković je rekao da misli da je to moguće.

»Mislim da hoće, jer i pored dosta rovite situacije u našem parlamentu, ne vidim političkog subjekta koji otvoreno zagovara blokadu«, pojasnio je Vuković.

On smatra da će, kada bude trebalo preuzeti odgovornost za put Crne Gore ka evropskim integracijama do septembra, i kada bude u najavi odlučivanje, »svi dići ruku, kao što je to bilo oko Izbornog zakona«.

Vuković je rekao da su u DPS-u od početka spremni da sve sugestije VK odmah primijene.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније