Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj.

31. 03. 2017. 11:14   >>  10:50

ELEZAGIĆ PORUČIO

SDP bojkotuje sjednicu na Dan Ulcinja

Odbornici SDP-a neće prisustvovati svečanoj sjednici SO Ulcinj, koja će se održati povodom proslave Dana Opštine. Na taj način žele da izraze revolt zbog odnosa Skupštine prema njihovom predlogu za proglašenje Gudrun Štajnaker za počasnog građanina Opštine Ulcinj.

Šef Kluba odbornika SDP u SO Ulcinj Skender Elezagić u saopštenju tvrdi da iako je taj prijedlog, zvanično sa velikim odobravanjem, prihvaćen od svih klubova odbornika vladajuće koalicije, oni “nijesu smogli snage da donesu odluku, u čiju ispravnost, intimno i te kako vjeruju”.

“Kao što smo i ukazivali sve vrijeme, pokazalo se da je naprasno zalaganje odbornika parlamentarne većine u ulcinjskom parlamentu za  poštovanje procedura, imalo za cilj samo opstrukciju, odlaganje  i na kraju, neusvajanje te odluke. Posebno vrijeđa što su to uradili na perfidan i kukavički način, umjesto da javno izađu i kažu građanima Ulcinja da su oni protiv te odluke i naravno, obrazlože taj stav”, navodi se u saopštenju.

Oni kažu kako se pokazalo da se Ulcinjom upravlja preko daljinskog upravljača, iako imaju do sada nezabilježenu većinu od 80 odsto.

“Očekujemo da će svečanu Skupštinu bojkotovati i predsjednik Opštine Ulcinj, jer nije prošao ni njegov predlog da se za počasnog građanina proglasi Bujar Nishani, i na taj način smanji štetu i skandal zbog poigravanja sa imenom i funkcijom predsjednika, nama susjedne i prijateljske Albanije”, navodi se u saopštenju Elezagića.

Oni ukazuju da će tako predsjednik Opštine ujedno izbjeći i obavezu da građanima objasni dokle se stiglo sa najavljenim investicijama u Ulcinju, izgradnjom hotela „Jadran“, putem Ulcinj-Krute, kanalizacionim sistemom, akva-parkom, zabavištem.

“Građanima Ulcinja ostavljamo da sami prosude, ima li kakve simbolike upravo u činjenici da se ove godine Dan Opštine slavi baš na 1. April”, zaključio je šef Kluba odbornika SDP u SO Ulcinj Skender Elezagić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније