Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

31. 03. 2017. 10:04   >>  09:50 24

NAREDNE SUBOTE

"AntiNATO" građansko okupljanje

Alternativa Crna Gora organizovaće u subotu, 8. aprila, u 11.59 sati, "AntiNATO" građansko okupljanje ispred Skupštine Crne Gore. Oni pozivaju "veterane rata 1999-te, vatrogasce koji su gasili pogođene objekte, bolničare koji su liječili ranjene u tom ratu, rezervne vojne oficire i vojne penzionere" da im se pridruže.

 

"Pozivamo porodice onih koji su položili svoj život braneći Crnu Goru da učestvuju u organizaciji ovog skupa. Na kraju, pozivamo da dođu svi oni građani koji ne mogu da se pomire sa činjenicom da Crna Gora postaje dio 'sila osovine'",kaže se u saopštenju Alternative.

Oni navode da će građani Crne Gore morati da se bore za "interes zemalja gdje naši zvaničnici šalju djecu na školovanje".

"Prvo su prodali fabrike. Kada više nije bilo šta da se proda, zadužili su nam i treće koljeno. Sada, kada nemaju više koga da zaduže, odlučili su da kao zalog stave naše živote! Ne samo da nećemo imati priliku da se borimo za svoj interes i dobro svoje zemlje, nego ćemo morati da se borimo za interes zemalja gdje naši zvaničnici šalju djecu na školovanje. Borimo se za interes zemalja do kojih normalan radnik od svoje plate ne može da plati ni kartu u jednom pravcu", navodi se u saopštenju.

Iz Alternative Crna Gora podsjećaju na Član 1. Ustava Crne Gore u kojem se navodi "Crna Gora je građanska, demokratska, ekološka i država socijalne pravde, zasnovana na vladavini prava."

"Alternativa želi da naglasi da je onaj ko uđe u Skupštinu Crne Gore na dan glasanja o NATO-u izdao nacionalne interese Crne Gore. Vrijeme je da stvari nazovemo pravim izrazima, bez političkih floskula - IZDAJA! Naši preci su ovakve stvari zvali IZDAJOM. Mi to sad zovemo 'strateško partnerstvo'. Dok smo svoje probleme držali u okviru svojih granica bilo je jedva podnošljivo. Sada se od nas traži da uvozimo probleme drugih zemalja i njihovih interesa", navodi se u saopštenju.

Oni poručuju da je svaki čovjek koji dođe na protest donio dio savjesti ove zemlje.

"Ako zaboravimo one koji su dali život braneći ovu zemlju, ko će je sjutra onda braniti?!", zaljučuju iz te organizacije.

 

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније